liv tørres (Foto: TV 2)
liv tørres (Foto: TV 2)

Liv hadde siste dag på jobb i Regjeringskvartalet 22. juli

Minutter etter at hun forlot kontoret for siste gang, eksploderte bomben. En kollega som ventet utenfor høyblokka for å ta i mot nøkkelkortet, mistet livet.

– Jeg hadde kontor på innsiden i femte etasje. Siste arbeidsdag var 22. juli, forteller Liv Tørres.

God stemning

Hun kan huske at stemningen var preget av latter og glede den dagen hun sluttet som politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet.

– Jeg pakket sammen, ryddet for å få med meg sakene mine ut, forteller hun til TV 2 Nyhetene.

Omtrent samtidig som Anders Behring Breivik plasserte bombebilen utenfor høyblokka i regjeringskvartalet forlater Liv Tørres og en kollega kontorene i femte etasje.

Klokken 15.23 krysset de Einar Gerhardsens plass. Det var to minutter før bomben gikk av og noen få minutter etter at Breivik forlot bilen og bega seg oppover Grubbegata.

Les også: Slik var terrordøgnet for Breivik

Kollegaen ble drept

Tilfeldighetene ville ha det til at Tørres gikk ned i garasjen, mens Hanne Løvlie stilte seg foran høyblokka, like ved bombebilen, for å ta imot Tørres sitt nøkkelkort når hun kom ut av garasjen.

– Så hørte jeg smellet da jeg var nede i garasjen. Jeg både hørte og kjente det, forteller Tørres.

Da hun kom opp til overflaten var Hanne Løvlie forsvunnet.

– Jeg kunne se tvers igjennom høyblokken. Da tenkte jeg at dette kunne umulig ha gått bra for henne, sier Liv Tørres.

30 år gamle Løvlie var en av de åtte som omkom i den kraftige eksplosjonen 22. juli.

– Hanne var fantastisk flott, hadde veldig mye energi og humor. Hun var veldig tydelig også når hun synes ting ikke var på stell. Et rivjern med fantastisk politisk interesse og innlevelse.

Kampen mot høyreekstreme

Det har vært mange tunge stunder i ettertid. Hun mener vi skylder ofrene av 22. juli å kjempe hardere mot høyreekstreme holdninger enn noen gang.

Det mener også Hanne Løvlies familie, som mener Anders Behring Breivik ikke er født en høyreekstrem terrorist, og at kampen mot høyreekstreme holdninger derfor er viktigere nå enn den noen gang har vært.

Les også: Her er terrorplanen Breivik ikke klarte å gjennomføre