Mikel Arteta (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Mikel Arteta (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Mikel Arteta. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Mikel Arteta. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Dette er Arsenals viktigste mann

London-klubben har ikke vunnet en eneste kamp uten Mikel Arteta. Og nå er han ute for resten av sesongen...

Arsenal tar imot Chelsea i dag, til et oppgjør som kan bli meget avgjørende i kampen om Mesterliga-plassene i Premier League.

Se Arsenal - Chelsea klokken 13.45 på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no

Hjemmelaget står på 64 poeng og innehar tredjeplassen, men både Tottenham (59 poeng), Newcastle (59 poeng) og Chelsea (57 poeng) har en kamp mindre spilt enn Arsène Wengers mannskap. Dersom de blå naboene fra vest i byen skulle klare å sikre seg ett eller tre poeng i Nord-London vil en allerede åpen duell om Mesterliga-plassene bli enda mer tilspisset.

For å føle seg sikker på Mesterliga-plass bør hjemmelaget med andre ord vinne mot Chelsea, og dersom man ser på statistikken med og uten sentrale Mikel Arteta er det grunn til bekymring for de røde supporterne i Nord-London.

Spanjolen, som senest for to uker siden senket Manchester City, er nemlig ute for resten av sesongen med en leddbåndsskade han pådro seg i åpningsminuttene av Arsenals 1-2-tap mot Wigan mandag.

Mikel Arteta jubler, Joleon Lescott depper (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Mikel Arteta jubler, Joleon Lescott depper (Foto: IAN KINGTON/Afp)

På 29 kamper med spanjolen på laget har Arsenal vunnet 20, spilt tre uavgjorte og tapt seks, mens på de fem han ikke har spilt har The Gunners rekken 0-1-4.

Les også: Mikel Arteta er ferdig for sesongen
Les også: Wigan med ny sensasjon

Spanjolen kom som kjent til Arsenal fra Everton etter den forferdelige sesongstarten i august, noe som forklarer en del av statistikken, men i de to kampene han stod over i januar ble det 2-3-tap mot Swansea og 1-2 tap mot Manchester United på hjemmebane.

Tar vi med at Arteta også ble byttet ut i begge oppgjørene Arsenal har tapt de siste ukene, forstår vi at den tidligere Everton-spilleren er en viktig mann for Arséne Wengers lag.

Tenker Chelsea på Barcelona?
Chelsea kommer rett fra en strålende cup-uke, der de først senket Tottenham på Wembley i FA cupens semifinale, før Barcelona ble nedkjempet 1-0 i det første av to semifinaleoppgjør i Mesterligaen onsdag.

Les også: Kontroversiell avgjørelse i Chelseas målfest: – Den krysset ikke linjen
Les også: Drogba reiste seg og ga Chelsea seieren

SCORET: Didier Drogba sendte Chelsea i ledelsen mot Barcelona. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
SCORET: Didier Drogba sendte Chelsea i ledelsen mot Barcelona. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Roberto Di Matteo ser ut til å ha disponert sitt mannskap utmerket foreløpig, men nå venter stadig tøffere kamper for de blå fra hovedstadens vestlige strøk.

Arsenal-kampen må selvsagt prioriteres høyt, ettersom Chelsea kjemper med nebb og klør om fornyet Mesterliga-deltakelse, men allerede tirsdag venter det utrolig tøffe returoppgjøret med Barcelona på bortebane, det viktigste oppgjøret til nå i årets Mesterliga-sesong.

Italieneren på Chelseas trenerbenk har med andre ord et skikkelig dilemma foran seg med tanke på hvordan han skal disponere sitt mannskap de kommende dagene, og det første hindret heter altså Arsenal og skal forseres på Emirates fra klokken 13.45.

Les også: Øvrebø: – Jeg får fremdeles drapstrusler fra Chelsea-fansen
Les også: Henning Berg om Drogbas filming: – Jeg hadde vært flau

Klarer Arsenal å vinne uten Mikel Arteta? Hvilket lag tror du Chelsea stiller lørdag? Kan gjestene ta igjen Arsenal? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!