politinazi (Foto: TV 2)
politinazi (Foto: TV 2)

Straffedømt nynazist observert ved tinghuset

Ble kontrollert av politiet etter at han selv hadde forlatt området.

Politiet ble i 13-tiden gjort oppmerksom på at en tidligere straffedømt og profilert nynazist var observert utenfor Oslo tinghus hvor rettssaken mot Anders Behring Breivik pågår.

– Vi har kontrollert en person på utsiden av sperringene. Det var en kjent tidligere nynazist som vi ble gjort oppmerksomme på. Han sto på utisden av sperringene og observerte. Han gikk selv fra stedet, men ble stoppet og kontrollert av oss et stykke unna tinghuset, forteller innsatsleder Kjell Kverme i oslopolitiet til TV 2.

– Sto og observerte

Mannen fortalte til politiet at han bare var der fordi han var nysgjerrig. Mannen ble kontrollert av politiet og fikk etter en samtale gå videre.

– Var han der alene?

– Han var alene ut ifra det vi kunne observere, opplyser Kverme.

– Hvem er denne mannen?

– Han er en tidligere kjent nynazist som tilbake i tid er dømt for straffbare forhold.

Har han noen koblinger til Anders Behring Breivik?

– Vi har ingen kunnskaper om det, avslutter Kverme.

Strengt sikkerhetsopplegg

Det er et strengt sikkerhetsopplegg rundt Oslo tinghus hvor rettssaken gjennomføres. For å komme inn i rettsbygningen må alle gjennom metalldektorer, på samme måte som en flyplass.

TIl tross for at alle som skal inn blir sjekket grundig, er på politiet i beredskap for uforutsette hendelser.

Onsdag ble det slått alarm da en mistenkelig gjenstand ble oppdaget. Det viste seg til slutt å være ufarlig og undersøkelsene ble avblåst.

Osndag ble også en tysk kvinne som har fremstått som sympatisør av Breivik stoppet da hun ville inn i tinghuset. Hun ble utvist fra Norge og sendt hjem til Tyskland.

LES OGSÅ: Tysk Breivik-sympatisør utvist fra Norge