Skal du være skikkelig in i vår kan du gå i butikken og kjøpe klær med malingsflekker, eller du kan finne fram malingsspannet og ordne opp selv. «Selvgjort er velgjort» beskriver siste skrik innen motefronten.

Nå er det blant annet batikk og maling på klærne som gjelder, og det har aldri vært så lett å fikse biffen selv.

– Det er tre ting vi ser på både jeansfronten og motebildet generelt. For det første er det dette med batikk, som er veldig hot. Dette er en kjempetrend nå. Enten kan man kjøpe et ferdig fikset klessplagg i butikken, eller så kan man lage sitt eget. Du trenger for eksempel en gammel bukse, klor, balje og plastikkhansker, også kan du gjøre det selv hjemme, forteller Silje Pedersen, moteredaktør i KK, til « God morgen Norge».

I videovinduet øverst i saken viser Silje hvordan du går frem.

Les også: Never Denim x Jackson Pollock: Når mote møter kunst

Slik gjør du det

  • Ta noen strikker, som ikke farger av, og start med å knyte det rundt nederst på buksebenet. Du kan gjerne vri det litt.
  • Hvor mye klor du bruker, kommer an på hvor mye hvitt du vil ha på buksa, og om du vil at hovedfargen skal være blå eller hvit. Det er bare å leke seg frem, men resultatet er ikke garantert for du vet ikke hva du får.
  • Ta en balje med vann og dypp buksa ned i, slik at den blir våt. Ta buksa opp igjen, og tilsett circa en halv flaske med klor. Ellers tar det så lang tid.
  • Det er viktig at hele buksa dekkes til, så legg gjerne en tom vinflaske på så den synker. La den ligge der ett par timer. Du kan gjerne sjekke underveis ved å ta den opp noen ganger, men husk å bruk plasthansker.
  • Ta så av strikkene, og hvis du er fornøyd kan du kjøre den i vaskemaskinen (men ikke tørketrommelen).

Les også: Dette plagget går aldri av moten

Mal deg trendy

En annen populær trend i disse dager er å påføre bukser, eller andre klessplagg, malingsflekker.

Ta en malingskost og sprut malingen på plagget, ved å for eksempel dunke kosten bort i håndleddet. Da vil små malingsflekker sprutes utover. Bruk gjerne forskjellige farger, så du får forskjellige nyanser.

Bruk sandpapir

Har du ikke fått nok av verken batikk eller maling, kan du også påføre plaggene dine et preg av slitasje. Dette gjør du ved å for eksempel gni plaggene mot sandpapir eller en rasp. Veldig trendy!

Les også: Dette er en av vårens største trender