drogba
drogba

Henning Berg om Drogbas filming: – Jeg hadde vært flau

..og Øyvind Alsaker oppfordrer FA til å ta et oppgjør med skuespillet i Premier League.

Chelsea vant den første semifinalekampen mot Barcelona 1-0 takket være en scoring av Didier Drogba.

Men dagen derpå er det ikke scoringen til Drogba som stjeler fokuset. Både i internasjonale, engelske og sosiale medier blir Chelsea-spissen refset for sine mange teatralske fall i løpet av oppgjøret.

LES STAVRUMS BLOGG: – En drøm om UEFA utestenger Drogba
LES OGSÅ: Drogba reiste seg og ga Chelsea seieren

TV 2 Sportens fotballekspert og tidligere Manchester United-stopper Henning Berg legger ikke skjul på hva han mener om Drogbas mange forsøk på skuespill.

– Jeg har sett det fra ham før, og det er ikke noe nytt at Drogba gjør dette i store kamper. Han er vel opptatt av å få fordeler ved å overspille, blant annet ved at motstanderne skal pådra seg gule kort, konstaterer Berg overfor TV 2 Sporten.

Han faller i bakken og skriker om hvor vondt han har det, og 20 sekunder senere så er han oppe og løper igjen. Det er ikke måte på hvor teatralsk det går ann å være.

– Flaut!
Før han fortsetter:

– Men det er klart at det ikke ser bra ut. Han faller i bakken og skriker om hvor vondt han har det, og 20 sekunder senere så er han oppe og løper igjen. Det er ikke måte på hvor teatralsk det går ann å være. Han må åpenbart ha en smerteterskel som er mye lavere enn andres, sukker Berg.

– Jeg begynner faktisk å lure på hva Drogba tenker når han ser kampen i opptak. Jeg hadde i hvert fall vært flau, legger han til.

– Hvordan er det for forsvarsspillerne å møte en spiss som faller tilsynelatende så lett hele tiden?

– De må bare takle ham hardt første gangen, fordi han skriker like mye uansett. Det er ingen grunn til å være mer forsiktig, for som jeg sier: Slik spillere vil skrike like mye enten de blir taklet forsiktig eller hardt, svarer Berg.

LES OGSÅ: Øvrebø: – Jeg får fremdeles drapstrusler fra Chelsea-fansen
LES OGSÅ: Lurer du på hva som synges under Mesterliga-hymnen?

Hvilke klubber har Didier Drogba spilt for? (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Hvilke klubber har Didier Drogba spilt for? (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Jeg mener at Messi er et eksempel til etterfølgelse. Han blir taklet så mange ganger, men reiser seg opp og bare spiller videre.

– Må ta et oppgjør
Mens Drogba ramlet lett i nær sagt hver duell, holdt Lionel Messi seg stort sett på beina etter møtene med John Terry og lagkameratene.

– Jeg mener at Messi er et eksempel til etterfølgelse. Han blir taklet så mange ganger, men reiser seg opp og bare spiller videre. Media bør bli flinkere til å rose spillere som ikke overspiller og gjør de riktige tingene, poengterer Berg.

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker oppfordrer nå Det engelske fotballforbundet (FA) til å ta et oppgjør med filmingen som har utartet seg i Premier League denne sesongen.

– Det er trist at England er i ferd med å etablere en ny bølge av juks og filming og «diving» og de tingene der. De tok et oppgjør med det for noen år siden, der blant annet storavisen The Times kjørte sin «Stop Diving»-kampanje. Utlendinger som kom til Premier League og filmet, fikk høre det, for å si det sånn, minner Alsaker om.

– Nå har vi Drogba som er i fokus for filming, og nylig hadde vi Manchester Uniteds Ashley Young, som appåtil er engelskmann. Det er bare trist, konstaterer han.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Det er trist at England er i ferd med å etablere en ny bølge av juks og filming og «diving» og de tingene der.

– Tvers gjennom rederlig
I likhet med Henning Berg mener Alsaker at Lionel Messi er et eksempel til etterfølgelse.

– Messi fremstår som tvers gjennom rederlig og har en veldig sympatisk fremtoning. Det er flott og veldig viktig at verdens beste fotballspiller kan oppføre seg sånn, mener Alsaker, før han legger til:

– Jeg tror det hjelper på karrieren til Messi at han ikke bruker mye energi på dommerne og filming, men heller fokuserer på spillet, understreker han.

Messis statistikk mot Chelsea er imidlertid ikke noe argentineren kan skryte av. På syv kamper mot Chelsea – og totalt 564 minutter – står han med null mål mot den engelske storklubben.

– Det kan fort hende at den statistikken får gjennomgå på Camp Nou. Det er nok litt tilfeldig. Men Chelsea er et robust lag som gir en spiller som Messi lite plass, understreker Alsaker.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Jeg tror han fremdeles sover godt om natten, for å si det sånn

– Drogba sover nok godt
Drogbas filming mot Barcelona kaprer mye spalteplass i media dagen etter kampen. Alsaker tror imidlertid ikke Chelsea-spissen bryr seg om kritikken, og vil fortsette i samme stil fremover.

– Han ble matchvinneren mot Barcelona og det er det han får høre i garderoben av treneren og lagkameraten etter kampen. Dette er snakk om høyprofilerte spillere som har vært ufattelig mye i media i mange år, så jeg tror ikke skriveriene om filmingen vil påvirke Drogba i stor grad. Jeg tror han fremdeles sover godt om natten, for å si det sånn, oppsummerer TV 2-kommentatoren.

LES STAVRUMS BLOGG: – En drøm om UEFA utestenger Drogba

Hva synes du om Drogbas filming? Ta debatten i kommentarfeltet under!