Er du lei av den samme gamle frisyren? Eller lurer du på hva du skal be om neste gang du er hos frisøren? Vi guider deg til vårens hotteste frisyrer!

LES OGSÅ: Gutter, slik tar dere vare på huden

50-tallsinspirert

Hårstylist hos Jan Thomas Studio, Kjetil Grimsrud mener det er mye variasjon i hårtrendene for herre denne sesongen.

– Rockabilly er fortsatt hot og denne sesongen skal det være litt femtitallsinspirert både rufsete og mer glatte frisyrer. Dette ser vi på catwalken hos både Dolce & Gabbana og Louis Vuitton. Det som er en gjenganger i de fleste frisyrene denne våren er ganske så markerte, korte sider med mer lengder på toppen, sier Grimsrud til tv2.no.

ROCKA ELLER SOFISTIKERT: Skal vi tro hårekspertene skal man enten gå for en sofistikert og silren sveis som sett i «Mad Men», eller en litt mer rocka men fortsatt enkel sveis.

LES OGSÅ: Gutter, denne trenden bør dere få med dere

Vårens hotteste produkter

Men hvilke hårprodukter er de hotteste denne våren og sommeren?

– Produktene som er superhotte denne våren er Moroccan Oil sin Intense Curl Cream for krøllete hår. Ha litt produkt i håret, og la krøllene lufttørke for å få glans og spenst. Har du glattere hår er Ocean Spritz fra Wella veldig fin for å få mer struktur og hold i håret.

– Et annet godt tips er tørrsjampo for gutter. Det er superbra for å få ekstra hold og en tørr og ren følelse. Det er et supert produkt til gutter med litt lengde. Spray jevnt i hele håret og rufs til ønsket resultat.

Dersom man ønsker en mer glansfull frisyre er en styling cream midt i blinken ifølge frisøren.

– Det jeg ser nå er at det er mye mer glans i frisyrene enn det har vært før, avslutter Kjetil.

HÅRSTYLING: T.h. Makeover Spray fra KMS, en tørrshampo basert på rispudder som gjenoppliver tekstur, absorberer overflødig fett og tilfører volum. Perfekt til rask styling. (kr 210), Moroccanoil Intense Curl Cream er en leave-in conditioner med antioksidanter og intensive fuktighetsgivende egenskaper, passer perfekt for de med krøller som ønsker glans og spenst (kr 299). Pumpespray fra REF gir glans og holder håret på plass (kr 185). Øverst t.h. Barber's Classic fra Paul Mitchell er en pomade med lett hold og høy glans og gir den perfekte «Mad Men»-looken (kr 215). Nederst t.h. Design Wax fra KMS for kort hår, gir separasjon og definisjon, glans, fleksibelt hold og kontroll hele dagen, inneholder også UV-beskyttelse (kr 259).

LES OGSÅ: Slik kjøper du undertøy til en kvinne

Sofistikert og elegant

I et intervju med Nivea for mann forteller den verdenskjente hårstylisten Sally Brooks om siste skrik innen hårstyling for menn.

– De hotteste frisyrene fra moteshowene finner vi igjen på gata der trendsetterne er først ute. Senere blir gjerne fenomenet mer «mainstream».

Hun forteller videre at forandringene i motebildet, som har beveget seg fra en røff og rocka stil til en mer sofistikert look påvirker også hårtrendene.

– Håret klippes kortere på sidene, har rene, elegante linjer og styles med svært glansfulle produkter for å få en sofistikert look, forteller hun.