blodige_damer_combo (Foto: Jon Eirik Olsen/TV 2)
blodige_damer_combo (Foto: Jon Eirik Olsen/TV 2)

Line og Sissel tilbake hvor bomben rammet dem

Sissel Wilsgård og Line Nersnæs var på jobb i Regjeringskvartalet da bomben gikk av 22. juli. Bildene av de blodige damene gikk verden rundt.

I 12 år har Line og Sissel jobbet i justisdepartementet. Nå er det bare skallet som står igjen. 22. juli befant de to seg i 11. og 3. etasje av høyblokken da bomben gikk av.

Turte ikke kommentere pinnen i hodet

Bildene som gikk verden rundt og som vi alle husker - er av Line med en pinne i hodet, og Sissel med et ansikt dekket av blod.

– Jeg kjente deg igjen bakfra. Så snur du deg og så har du bare blod i hele ansiktet. Jeg tenkte «du ser jo ikke noe», sier Line.

– Jeg blødde så mye at jeg måtte gå fremoverbøyd for å kunne se. Og så du da, med pinnen ut av hodet – jeg turte ikke å kommentere det, sier Sissel.

Følg 22. juli-rettssaken i vårt livesenter

Pinnen som sto rett ut av hodeskallen til Line var en splint fra hennes eget kontorvindu.

– Utrolig flaks – pinnen var jo så lang, sier Line og viser med hendene.

– Jeg har jo sett bilder fra kontoret mitt og sett hvor den pinnen om fra, sier Line.

På tross av inntrykket som de dramatiske bildene gir, så Line ingen fysiske merker eller varige mén etter pinnen i hodet.

Vanskelig hverdag

Hverdagen etter 22. juli har vært vanskelig å takle og rettssaken har brakt mange av de vonde minnene tilbake.

– Jeg hadde nesten tenkt at jeg hadde begynt å gjøre 22. juli til noe som var, ikke noe som er. Men så er plutselig 22. juli her igjen. Det var en ganske voldsomt gjensyn, sier Line.

– Og så må jeg vitne, og da må jeg forholde meg til det igjen. Og så må jeg forholde meg til ham igjen, sier hun med referanse til massedrapstiltalte Anders Behring Breivik.

– Vi har jo ikke vært nødt til det like mye som folk på Utøya. Vi ble ikke jaget som personer, men ble offer for et angrep på et system, sier de to kvinnene.

Torsdag skal Anders Behring forklare seg om bomben i regjeringskvartalet.

LES OGSÅ: Breivik vil ha dødsstraff eller frifinnelse