SCORET: Didier Drogba sendte Chelsea i ledelsen mot Barcelona. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
SCORET: Didier Drogba sendte Chelsea i ledelsen mot Barcelona. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
drogba_sumo
drogba_sumo
Alexis Sanchez (Foto: JOSEP LAGO/Afp)
Alexis Sanchez (Foto: JOSEP LAGO/Afp)

Drogba reiste seg og ga Chelsea seieren

Ingen hadde mer kontakt med gressteppet på Stamford Bridge enn Didier Drogba. Men han holdt seg på beina da det gjaldt som mest.

Chelsea - Barcelona 1-0:

Didier Drogba pådro seg Barcelona-spillernes vrede med sine stadige smertehyl og ruller rundt på gresset på Stamford Bridge.

En periode lå ivorianeren mer nede enn han sto på beina.

LES OGSÅ: Øvrebø: – Jeg får fremdeles drapstrusler fra Chelsea-fansen
LES OGSÅ: Lurer du på hva som synges under Mesterliga-hymnen?

Kontret inn vinnermålet
Men når Drogba står på beina, vet han bedre enn noen hvor målet står på Chelseas hjemmebane.

Etter at Chelsea hadde kommet seg helskinnet gjennom det verste Barcelona-stormløpet, som inneholdt gigantsjanser til både Alexis Sanchez og Cesc Fabregas, fikk Drogba sitt øyeblikk på to bein.

En strålende kontring anført av Ramires endte i beina på Drogba, som holdt seg lenge nok på beina til å sette ballen i mål.

Og selvfølgelig feiret han scoringen ved å seile bortover gresset på knærne.

– Tror vi har lært
Målet skulle vise seg å bli kampens eneste, og Chelsea reiser plutselig til Spania med tro på at de kan havne i Mesterliga-finalen.

– Jeg tror vi har lært fra kampen for tre år siden. Vi slapp ikke inn et mål i kveld. Vi er glade fordi 1-0 hjemme er et godt resultat. Nå skal vi reise til Barcelona og forsøke å score et mål til og gå videre, sa Drogba etter kampen.

Matchvinneren fikk skryt for innsatsen av sin egen kaptein.

– Drogba er utrolig. Det er slik han er. Han er en mann for de store kampene. Bare se på søndagens kamp mot Spurs. Han skapte frykt i forsvaret deres da. Og han gjorde det igjen i kveld, sa John Terry om Drogbas innsats.

Tam Messi
I andre omgang tettet Chelsea godt igjen bakover, og viste at Barcelona skal få det tøft når de skal trenge gjennom muren på Nou Camp.

Lionel Messi har aldri scoret borte mot et engelsk lag, og det endret seg ikke denne gangen.

Den argentinske magikeren ble effektivt stoppet og fikk lite til på Stamford Bridge. Faktisk var det Messi som mistet ballen i forkant av Chelseas scoring.

Men Barcelona hadde likevel mer enn nok sjanser til å vinne.

Terry tror på finale
I første omgang kjørte de over Chelsea. Alexis Sanchez traff tverrliggeren, mens Fabregas bommet på åpent mål.

Etter pause var Sanchez igjen nær scoring, og Pedro traff stolpen på overtid.

John Terry erkjenner at Chelsea hadde flaks som ikke slapp inn mål mot Barcelona på Stamford Bridge, men mener kveldens resultat viser at Barcelona ike er så store favoritter som mange tror.

– Vi viser at vi respekterer dem, men ikke har ærefrykt. De kommer til å ha sjanser på sin store bane og med deres ballbesittelse. Men en ny forestilling som dette og vi er videre, sa kapteinen.