NY STASJON: Foran rundt 100 oppmøtte åpnet ordfører Sven Tore Løkslid  Telemarks første mobile bensinstasjon. (Foto: Privat/ta.no/ANB)
NY STASJON: Foran rundt 100 oppmøtte åpnet ordfører Sven Tore Løkslid Telemarks første mobile bensinstasjon. (Foto: Privat/ta.no/ANB)

Denne bensinstasjonen er helt spesiell

Den er nemlig mobil - og kan plasseres hvor som helst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden 1990-tallet har hjartdølene måtte dratt til Seljord eller Sauland for å få fylt opp tanken. Det skriver Telemarksavisa

Heretter holder det med en tur til Eiksenteret.

Stasjonen kan heises på en lastebil og plasseres hvor som helst og anskaffelsen skyldes en ide fra den såkalte Tunnelgruppa.

90 lokale aksjonærer

- Hovedårsaken til at man har dannet et eget selskap - «Hjartdal drivstoff AS» - og kjøpt inn denne stasjonen - er at den skal brukes i forbindelse med tunnelarbeidene i prosjektet Århus/Gvammen.

Det er 90 lokale aksjonærer som står bak, sier ordfører Sven Tore Løkslid til TA.

Del med Facebook-vennene dine

Innovativt

Stasjonen ble åpnet sist lørdag og er selvfølgelig også til allmenn bruk. Tunnelgruppa i Hjartdal har som formål å utnytte de fremtidige tunnelarbeidene best mulig. Man skal se på flere ting i området for tunnelinnslaget, blant annet muligheten for gang- og sykkelveier og campingmuligheter.

- At 90 lokale aksjonærer satser på dette, vitner om engasjement. Dette er innovative innbyggere som tenker på den rette måten, sier Løkslid.

Hjartdal kommune har også bidratt på eiersiden til bensinstasjonen ved å bevilge 300 000 kroner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

SE OGSÅ: Her kollapser taket på bensinstasjonen