Slik ser BMW 3 serie ut på 'kinesisk'   der vil de ha bilene litt lengre enn vanlig.
Slik ser BMW 3 serie ut på "kinesisk" der vil de ha bilene litt lengre enn vanlig.

BMW 3-serie L: Ser du hva som er spesielt med denne?

Dette har BMW aldri gjort før. Se alle bildene:

Den nye BMW 3-serien er alt ute på markedet – i først omgang som sedan.

Etter hvert kommer den som stasjonsvogn, coupe, cabriolet og firedørscoupé. Men det er en annen variant også på trappene – som er spesiallaget for det kinesiske markedet.

Del med dine Facebook-venner

Der liker de nemlig at bilene er litt ekstra romslige i baksetet. Ja, ikke bare litt – men uvanlig romslig faktisk. Dette har flere og flere bilprodusenter fått med seg – og det kommer stadig spesialmodeller til det kinesiske markedet, med "stretch"-varianter av vanlige biler.

Så rommelig blir det i baksetet på en 3-serie når den forlenges 11 cm.
Så rommelig blir det i baksetet på en 3-serie når den forlenges 11 cm.

LES OGSÅ: Brukt limousine: Se hva vi fant på harryhandel

Hyggelig stemning

Kina utgjør dessuten et stadig voksende og viktigere marked for biler – og er allerede det tredje største salgsmarkedet for BMW. Da er det smart å lytte litt til de signalene som kommer fra kundene.

Det gjør BMW når de lager 3-serie Long Wheelbase – som ganske "enkelt" innebærer at en forlenger originalen med 110 mm – for å gi mer plass til baksetepassasjerene.

I tillegg til å være romsligere, er L-modellen også ekstra godt utstyrt for å øke komforten til kresne kinesiske kunder. Fargevalg og materialer er også spesielt tilpasset for å skape hyggelig stemning.

LES OGSÅ: BMW 3-serie: – Den beste er blitt enda bedre

Produseres i Kina

Motoriseringen begrenser seg til tre alternativer: 320 Li med 184 hk, 328iL med 245 hk og 335iL med 306 hk 320 og 328 har firesylindrede motorer, mens 335 har seks. Alle blir koblet sammen med en åtte trinns-automatgirkasse.

Målet er naturligvis at dette skal hjelpe BMW med å opprettholde 3-seriens posisjon som verdens mestselgende premiummodell.

I Kina har imidlertid Audi vært raskere ute med å tilby sin både A4 og A6 i forlenget versjon – så det har vært viktig å komme seg på banen for BMW. Når 3-serien i L-versjon er på plass, føyer den seg inn i rekken sammen med både 5- og 7-serien – og dermed bør tilbudet være komplett.

L-modellen vil bli produsert i Tiexi – men BMW understreker at produksjon naturligvis følger de samme strenge reglene som alle andre stedene hvor BMW lages.

Klikk under for å se 25 bilder av bilen:

LES OGSÅ: Nei, dette er ikke en privat jet!