Beløpet, som tilsvarer rundt 345 milliarder norske kroner, kommer godt med. IMF-leder Christine Lagarde sa tirsdag at hun håper å styrke fondet med 400 milliarder dollar denne uka.

Les også: Ny gjeldsavtale: – Dette betyr en ny start for Hellas

Finansministerne i G20-landene skal denne uka møtes i Washington for å diskutere hvordan Pengefondets kasse kan bli sterk nok til å motstå krisen i Europa og stimulere euroen.

Redusert mål

I januar ønsket IMF å få inn 600 milliarder dollar for å bekjempe krisen. Nå har de altså redusert dette målet med 200 milliarder dollar.

– Jag håper at vi i løpet av denne uken kan få inn mer enn 400 milliarder. Vi er fast bestemte på å gjøre alt vi kan, og jeg er villig til å holde dette spørsmålet åpent ett par uker fordi flere land trenger mer tid til parlamentariske prosedyrer, sier Lagarde til den italienske næringslivsavisen Il Sole 24 Ore, ifølge marketwatch.com.

Takknemlig

I etterkant av Japans kunngjørelse kom Lagarde med en uttalelse på IMFs nettsider.

Les også: IMF-sjefen mener eurosonen er reddet

– Jeg ønsker velkommen kunngjøringen fra finansminister Jun Azumi om Japanske myndigheters intensjoner om å bidra med 60 milliarder dollar i ekstra ressurser til IMF. Dette er et viktig steg fremover i den pågående internasjonale arbeidet med å styrke de globale ressursene som er tilgjengelig for å forhindre og bekjempe kriser og for fremme global økonomisk stabilitet.

(TV 2/NTB)