Ståle Solbakken
Ståle Solbakken

Solbakken «bekrefter» at Podolski havner i England

Lettet på sløret for fotballduoen Richard Keys og Andy Gray i dag.

Ståle Solbakkens dager i tyske Köln er talte. Før helgen føyde den tidligere FC København-treneren seg inn som den 14 i rekken av trenere uten styrets tillit siden 2000.

- Podolski selges
Vel ute av sjefsstolen i Tyskland, tok 44-åringen seg mandag tid til en sju minutter lang prat med den tidligere Sky Sports-duoen Richard Keys og Andy Gray. Sammen leder de to nå radioprogrammet Talksport.

Der pratet nordmannen om alt fra Fabrice Muambas kollaps, via sparkingen i Köln, til Lukas Podolskis påståtte overgang til Arsenal i sommer.

Podolskis overgang til London er gang på gang bekreftet i tyske medier, men Arsene Wenger nektet så sent som i slutten av mars for at den tyske spisstjernen er klar for Premier League.

Lukas Podolski og Ståle Solbakken (Foto: ROLF VENNENBERND/Afp)
Lukas Podolski og Ståle Solbakken (Foto: ROLF VENNENBERND/Afp)

Solbakken gjorde likevel sitt for å helle bensin på nettopp det bålet i dagens radioinnslag.

På spørsmål om hvor nevnte Podolski spiller fotball neste sesong, svarte Solbakken nemlig følgende.

- Jeg tror nok han kommer til å spille i samme land som dere befinner dere i nå.

Hør hele intervjuet med Solbakken på Talksport her

Til øredøvende latter fra Keys og Gray, som begge tydelig virket fornøyd med det de tolket som et klart «ja» til at Podolski skifter rødhvite Köln ut med rødhvite Arsenal i sommer.

«Vi spør ikke noe videre da, Ståle. Vi gjetter seg oss til resten», sa en skrattende Andy Gray.

Med Solbakken godt humrende i bakgrunnen.

Mye av skriveriene om Solbakken i Tyskland har stammet fra nettopp forholdet til Podolski og kapteinsrollen nordmannen fratok spissen tidligere i sesongen.

- En tøff sesong
I intervjuet rakk Solbakken rakk også å prate om historiene som har versert i norske medier i lang tid. Kampen mellom spillere, styre og trenerapparat i Köln.

- Det var krefter i klubben ville fortsette med meg ved roret, men de sparket sin tredje trener for sesongen da de var i samme situasjon i fjor. Da overlevde de, så de ville tydeligvis prøve det samme én gang til, sa Solbakken i intervjuet.

- Det var mye rart der nede. Styret sloss internt og ble tydeligvis aldri enige. Da fikk jeg sparken som nummer 15 på ti år, så det er vel håp for meg også etter dette, sa Solbakken - og humret.

Köln tapte for øvrig helgens kamp 0-3 borte mot Mönchengladbach.

- Ingen kontinuitet
Solbakken tror det er prisen de nå betaler for aldri å satse over tid.

- Man har alltid mange unnskyldninger når man sparkes som trener, men Köln burde ha stått ved én mann over lengre tid for å bringe tilbake de gylne tidene. Det er lenge siden Köln hadde noe stabilitet, sa Solbakken.

Hør hele intervjuet med Solbakken på Talksport her