work (Foto: colourbox.com)
work (Foto: colourbox.com)

Eldre er mest produktive på jobb

Du trodde kanskje at den yngre garde var mest produktiv? Det er feil, viser ny forskning.

I motsetning til hva noen kanskje hadde trodd, så øker produktiviteten med alderen.

Det er nemlig folk i alderen 45-49 år som presterer best på jobb, viser en ny forskningsrapport gjengitt av E24.se.

Det er det tyske arbeidsdepartementet som har tatt initiativ til undersøkelsen, og den forteller også at 20- til 24-åringer er under gjennomsnittet produktive.

Les også: Til alle kvinner: 10 tips for å nå toppen av karrierestigen

Erfaringsbasert

Testpersoner i gruppen 45-49 presterer som gruppe omkring 0,7 prosent bedre enn gjennomsnittet, mens personer mellom 20 og 24 år scorer 0,3 prosent dårligere enn gjennomsnittet.

50-åringers produktivitet synker noe, men den forblir høyere enn 40-44-åringenes nivå.

Professor i samfunnsøkonomi Espen Moen opplever at det er en sammenheng mellom lønn og produktivitet.

– Det er en sammenheng mellom lønn og produktivitet. Man har som regel høyest lønn når man er 45 til 50 år. Jo lengre man har jobbet i et firma eller en bransje, jo mer kunnskap tilegner man seg, noe som gjør at en blir mer produktiv. Produktivitet er erfaringsbasert, sier Espen Moen ved Handelshøyskolen BI, til «God morgen Norge».

Les også: Her er det best å jobbe

Årsak og virkning

I Sverige er det gjort lignende studier, som peker i samme retning, men ifølge professor i arbeidsmarkedøkonomi Thomas Lindh er det et komplisert forskningsområde.

– Det finnes evner som svekkes med alderen, men det er også en del som forbedres, sier han til magasinet Ingenjören.

Lindh har forsket på høy, gjennomsnittlig og lav produktivitet innad hos selskaper, og han kunne fastslå at de ansatte med høy alder ikke kunne knyttes til den lave produktiviteten.

– Selskap som ikke er lønnsomme har vanskelig for å rekruttere, og dermed øker gjennomsnittsalderen i selskapet. Men her er det viktig å se hva som er årsak og virkning. I vår studie sammenliknet vi selskap med ansatte i ulik alder og lønnsomhet, og resultatene viste at lav produktivitet ikke hadde noen forbindelse med den ansattes alder, forteller han.

Les også: Slik får du drømmejobben

Kompetanse

Han peker også på problemet med å måle produktiviteten på individnivå.

– Til syvende og sist er det gruppens produktivitet og sammensetningen av kompetanse i gruppen som har størst innvirkning på utfallet, sier Lindh.