Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

IQ-testen hennes viser at fire år gamle Heidi Hankins ligger ett fattig poeng under både Albert Einstein og Steven Hawking.

Over gjennomsnittet

Den britiske fireåringen fikk en score på 159 poeng og det var selvsagt nok til å bli opptatt som medlem i Mensa, som er en eksklusiv klubb for spesielt intelligente mennesker, skriver The Telegraph.

En gjennomsnittlig voksen har 100 i IQ, mens spesielt intelligente personer har minst 130. Mensas opptakskrav er at søkeren må være blant de to prosent i verden med høyest IQ. På verdensbasis er 120.000 mennesker medlem.

Ualminnelig smart

Det var personalet i Heidis barnehage som oppdaget at hun ikke var som alle andre barn. Da de fikk problemer med å finne på nye oppgaver som kunne utfordre henne varslet de foreldrene om at hun kunne ha spesielle evner.

Les også: Toåring medlem av Mensa

For Heidi kunne lese allerede som toåring, etter å ha lært det selv ved hjelp av familiens datamaskin. Hun kan også skrive hele setninger, regne og bruke ironi.

– Jeg ga henne et komplett sett av Oxford Reading Tree da hun var to år gammel. Hun leste gjennom hele samlingen på 30 i løpet av en time. Det er slikt du ville forventet av en sjuåring, sier faren, Matthew Hankins til The Telegraph.

Begynner snart på skolen

Han håper datteren kan hoppe over et skoleår, slik at hun møter større utfordringer når hun begynner på skolen.

Det mener lederen for britiske Mensa er lurt.

– Heidis foreldre har korrekt forstått at hun har stort potensial, sier John Stevenage.