tollos000000
tollos000000
offsidepost
offsidepost
Torgeir Børven (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Torgeir Børven (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Nation meldte om scoring på Twitter – scoret sitt første noensinne

– Kan anbefale alle, som har råd til å tape 1000 kroner, å sette penger på at jeg scorer i dag, skrev Jonatan Tollås Nation på Twitter før kampen. Han ble matchvinner.

Aalesund – Odd Grenland 2-1

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

tollaas
tollaas

Dette var oppfordringen fra Jonatan Tollås Nation før kampen. En selvironisk fleip fra mannen som aldri har scoret i Tippeligaen tidligere.

Men denne dagen skjedde det faktisk – og heldige var dem som faktisk lyttet til Nations råd.

Ikke bare scoret AaFK-stopperen sitt første Tippeliga-mål – han ble også matchvinner for Aalesund mot Odd, og sørget for sesongens første seier.

– Twitter-meldingen var jo mer ment mot de som hadde lyst å bli kvitt 1000 kroner, enn de som hadde lyst å vinne, ler Tollås Nation.

– Det var en lettelse å score. Det har vært mye snakk om det at jeg ikke har scoret, spesielt fra Kjetil (Rekdal, Aalesund-trener red. anm), sa Tollås Nation til tv2.no etter kampen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aalesund tok sin første seier etter tre uavgjorte kamper i sesonginnledningen, og Tollås Nation var glad etter kampslutt, til tross for at finspillet uteble.

– Det var en slitekamp. Vi var ikke noe særlig gode, men det viktigste var tre poeng.

TV 2 Play: Jonathan Tollås Nation etter kampen

Offside-scoring
Aalesund gikk opp i ledelsen etter halvtimen spilt på Color Line Stadion. Men da burde det allerede ha stått 0-1 på måltavla. Simen Brenne fikk nemlig alle muligheters mor på en retur foran Aalesunds mål. Upresset foran åpent mål sendte Brenne ballen over mål.

Dirk Kuyts mye omtalte miss var neppe verre enn denne.

brenne
brenne

Like etter fikk Demar Phillips muligheten fra distanse. Sander Post rygget for å komme seg unna ballbanen, men ballen traff Post i leggen og André Hansen var sjanseløs på grunn av retningsforandringen.

Hoveddommeren rådførte seg med assistentdommeren, men dømte mål for Aalesund.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen, vi skaper mange sjanser, og det er bare en god Grytebust i AaFK-målet som gjør at vi ikke har scoret. I tillegg spiller vi mot et lag som konsekvent pumper ballen opp på en mann som er to meter lang, sier Dag Eilev Fagermo i pausen.

Etter pause kom nok en kontroversiell scoring på Color Line Stadion. Phillips skulle hatt et klart frispark på midten. Istedenfor satte Odd Grenland fart, og med hjelp av klønete forsvarsspill kunne Krogsgård kan sette ballen i nærmest åpent mål fra skrått hold.

Før kampen oppfordret Jonatan Tollås Nation folket på twitter til å sette penger på at han skulle score i kampen mot Odd – til god odds. Nation har nemlig aldri før scoret i Tippeligaen. Men som sagt. så gjort. Etter 75 minutter satte Nation inn sin første scoring.