staaaale
staaaale

Solbakken snakker ut:
– Utelukker ikke at jeg er ferdig som trener

Ståle Solbakken snakker ut etter sparkingen i Köln.

Köln (TV 2 Sporten): Helt frem til Ståle Solbakken tok over den tyske Bundesliga-klubben, FC Köln, har nordmannen vært en ren suksesshistorie som fotballtrener.

Så kom Köln. Kaos. Udisiplinerte spillere. Maktkamp i korridorene. Og til slutt ble Ståle Solbakken sparket i klubben som sparker «alle».

Derfor er Solbakken forbannet
Nå skal Solbakken bruke de neste dagene på å ta det med ro sammen med familien. Veien videre vet han ennå ikke hvor går.

– Jeg skal i alle fall ta helgen fri sammen med familien, men jeg vet ikke hva jeg vil gjøre videre, sier Solbakken.

Les også: Tysk journalist til TV 2: – Hjelpeløs, planløs og null kontroll over spillergruppen

– Hva er det som gjør deg forbannet?

– Det er det at dette var kanskje sjansen min til å trene et lag i en av de fire store ligaene. I et historisk perspektiv så er det nesten ingen skandinavere som får lov til det, sier Solbakken som ikke tror på et nytt tilbud fra en konkurrerende klubb i Tyskland med det første.

– Jeg har fått en stor ripe i lakken i Tyskland, sier Solbakken.

Utelukker ikke at han er ferdig som trener
Han er heller ikke interessert i å kaste seg over en ny trenerjobb med det samme. For at det skal skje må tilbudet være riktig, spennende og han må brenne for det. Faktisk går Solbakken så langt at han ikke vil utelukke at han er ferdig som trener.

– Er du ferdig som fotballtrener?

– I ytterste konsekvens kan jeg ikke utelukke at jeg er det, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Les også: Kicker-redaktør: – Amatører styrer Köln

Torsdag snakket TV 2 Sporten med norske Tippeliga-trenere om Solbakken-sparkingen. Åge Hareide var klar på at Solbakken aldri fikk en reell sjanse til å lykkes som Köln-trener, og mente Solbakken burde ha fått en ny sesong til å kunne bygge opp et lag og innføre den strategien han ønsket. Solbakken er enig i det.

– Jeg ville gå inn i en ny Bundesliga-sesong med mye mer kunnskap, kanskje litt fornyet spillerstall og et større erfaringsgrunnlag. Jeg ville gjøre noe med spillergruppen, men den anstrengte økonomiske situasjonen i Köln gjorde at jeg hadde minimale valgmuligheter, sier Solbakken.