Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)
Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)

Vålerenga kan få fem millioner for kontraktløs spiller

Harmeet Singh kan gi gode inntekter. Selv når kontrakten går ut etter endt sesong.

Dersom Harmeet Singh (21) signerer med en ny klubb når kontrakten hans går ut etter endt sesong, sitter ikke Vålerenga tomhendt igjen.

Bosman-reglene har sørget for at en spiller kan hentes vederlagsfritt når kontrakten går ut, men ikke dersom spilleren er 23 år eller yngre. Klubben har krav på kompensasjon for trening og utdanning. Størrelsen på beløpet avhenger av hvor lenge spilleren har vært i klubben, og i hvilket land han havner.

LES OGSÅ: Dilemma for VIF og Singh

Ulik betaling fra nasjon til nasjon
Dersom han blir hentet av en tysk klubb får Vålerenga en kompensasjon på rundt fire millioner kroner.

Går Singh til England kan Vålerenga få opp mot fem millioner kroner for 21-åringen.

Utbetalingene tar utgangspunkt i hvor spilleren har vært i alderen 12-21 år. Singh kom til Vålerenga som 12-åring, og Oslo-klubben får dermed maksimal utbetaling for spilleren.

Havner Singh derimot i en norsk tippeligaklubb, er betalingen til Vålerenga langt dårligere. 640 000 kroner har Vålerenga da krav på ved en eventuell overgang.

TV 2 Sporten vet at det er tysk interesse for Singh. Agent Jim Solbakken hadde med seg en rekke klubber på Ullevaal for å se Vålerenga-Viking forrige helg. Blant dem Borussia Mönchengladbach og Hannover.

– Det er ingen hemmelighet at Harmeet Singh og Valon Berisha er to hete poteter. Det er positivt at det er norske spillere som bemerker seg og er ønsket i utlandet, sier Solbakken.

Vålerenga sa nei til bud
Heerenveen har også vist interesse for Singh og la etter det TV 2 Sporten erfarer inn et bud på mellom fire- og seks milioner kroner for Singh i mars, men Vålerenga avslo. Summen Vålerenga har krav på som kompensasjon for utdanning og trening gjør at Vålerenga ikke trenger å selge Singh i sommer.

– Den vurderingen tar vi internt så får dere vite det når vi har tatt vurderingen, sier en ordknapp Andresen.

Selv forsøker Singh å fokusere på sesongen med Vålerenga og en fast plass på laget.

– Hvor ser du for deg ferden videre etter endt sesong med Vålerenga?

– Jeg trenger ikke si alt til deg. Noen hemmeligheter må jeg ha, ler Singh.

Trener Martin Andresen har gitt klart uttrykk for at han ønsker å prioritere spillere som ønsker å forlenge med Vålerenga, og at Singh dermed må prestere hakket bedre enn alle andre for å få spille.

– Harmeet har vært så god at han er bedre enn sine lagkamerater og da starter han, sier Vålerenga-treneren.

Andresens knallharde prinsipp gir Singh ekstra motivasjon.

– Ja, det gir ekstra motivasjon når det er en som puster deg i nakken. Han får bestemme hvem som får spille, Jeg må bare ta vare på sjansen min og gjøre det bra når jeg får muligheten, sier Singh.