Ståle Solbakken (Foto: Roberto Pfeil/Ap)
Ståle Solbakken (Foto: Roberto Pfeil/Ap)

Solbakken-assistent: – Det blir en rolig vår for alle sammen

Det norske trenerteamet har foreløpig ingen planer om ny jobb med det første.

Köln (TV 2 Sporten): – Akkurat nå har vi ingen planer. Det blir en rolig vår for oss alle sammen.

Slik svarer Bård Wiggen på spørsmål om hva han skal ta seg til de neste månedene etter at han fikk sparken i Köln torsdag. Sammen med Ståle Solbakken og Bjørn Vidar Stenersen har Wiggen utgjort en norsk trio i den tyske klubben.

Etter flere måneder med voldsomt medietrykk valgte Köln-ledelsen å gi Solbakken beskjed om at han ikke lenger var ønsket som hovedtrener.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har fått sparken og er forbannet, var Solbakkens melding til TV 2 Sporten i går.

Goldbæk gjør sluttforhandlingene
Bård Wiggen gir uttrykk for at det føles godt å være ferdig med det verste kjøret. Til tv2.no forteller han at han ikke ønsker å bruke særlig mer tid til å tenke på avslutningen i Köln.

– Nå er det agenten som tar sluttforhandlingene, sier Wiggen.

Les også: Dette mener norske trenere om sparkingen

Det betyr at det er Bjarne Goldbæk som skal tale Solbakkens, Wiggens og Stenersens sak i forhandlingene med Köln-ledelsen. TV 2 Sporten har tidligere erfart at Solbakken kan sitte igjen med en fallskjerm på rundt ti millioner kroner.

Snudde plutselig
Selv om det kanskje ikke kom som et voldsomt sjokk at Köln-karrieren nå er over, mener Wiggen at det hele kom litt brått på.

- Det har vært en veldig uoversiktelig situasjon. Vi fikk veldig positive signaler etter Mainz-kampen, så jeg er litt overrasket over at det plutselig ble en annen situasjon i går, forteller 50-åringen.

Wiggen skal nå dra hjem til familien i Kristiansand og ta det med ro frem til det eventuelt dukker opp nye utfordringer.

Se oppsummeringen av Solbakkens Köln-karriere i videovinduet øverst!