Mette Marit (Foto: Dennis Van Tine)
Mette Marit (Foto: Dennis Van Tine)

Kronprinsesse Mette-Marit: – Jeg griner hver gang

Dette blir for sterkt for Mette-Marit.

Kronprinsesse Mette-Marit mener arbeidet med Kronprinsparets Fond er noe av det viktigste hun kan gjøre som kronprinsesse, og hun innrømmer at det stadig blir sterke opplevelser for henne.

– Sterkt

Per i dag støttet fondet fire prosjekter i Norge: Pøbelprosjektet, Kjør for livet, Arbeidsinstituttet i Buskerud og Gatekunstakademiet. Målet er å hjelpe ungdommer som er i ferd med å falle utenfor, og kronprinsessen snakker nå åpenhjertig ut om hvordan disse møtene preger henne.

– Jeg griner hver gang. Det er bare så utrolig sterkt. Hvis du gir ungdom muligheter, tror jeg de faktisk tar det med seg og blir positive bidragsytere i andre menneskers liv. Det er det jeg synes er så flott. Det inspirerer meg hver eneste dag, s sier hun til Dagbladet fredag.

Les også: Mette-Marit gjør som kjendisfruene

– Heldig som har Marius

Kronprinsessen snakker også om hvor heldig hun føler seg som har sønnen Marius, og dermed får følge med på hva som skjer blant de unge i dag.

– Jeg var jo heldig og ble mamma tidlig, så jeg har fått følge med over lang tid, sier hun til avisen.

Les også: Mette-Marit hyllet venninnen

På sykkeltur

Mette-Marit har lenge engasjert seg på flere områder. Nylig skrev «God kveld Norge» også at hun via Twitter har fått med seg en rekke kjendiser til å sykle fra Asker til slottet.

Det startet med at Mette-Marit utfordret ektemannen Haakon.

– Og herved utfordrer jeg min mann; Hvis du er flink til å skru av Macen, lover jeg å sykle til jobb en gang annenhver uke, skrev Mette-Marit på Twitter.

Hun har kommet med denne utfordringen i forbindelse med Earth Hour, verdens største klimakampanje som går av stabelen i morgen, i regi av Verdens naturfond.

Les mer: Se hvem Mette-Marit skal sykle til slottet sammen med