venstre-frp-nei - Trine Skei Grande gir Frp en kald skulder

Venstre-leder Trine Skei Grande har ingen tro på et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet. Avstanden er for stor både i klimapolitikken, asylpolitikken og den økonomiske politikken.

Nå ber Skei Grande partileder Siv Jensen i Frp om ta til fornuften og være støtteparti for Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, skriver Dagsavisen.

Dersom Fremskrittspartiet ikke endrer holdning og støtter en regjering de selv ikke sitter i, mener Venstre-lederen at en stemme på Frp i 2013 vil være det samme som en stemme på Arbeiderpartiet.

– Siv Jensen må flytte sitt mantra om at Frp bare støtter regjeringer de selv sitter i. Det stiller spørsmål om en stemme på Frp er en stemme på fortsatt makt for Arbeiderpartiet, eller en stemme på et regjeringsskifte, sier Venstre-lederen.

Venstre innleder sitt landsmøte på Fornebu fredag og debatten om regjeringssamarbeid med Frp ruller fortsatt. Men Trine Skei Grande realitetsorienterer nå partiet og understreker at et Frp-samarbeid henger i en tynn tråd.

– Hvis vi legger Frps program ved siden av Venstres program, så ser jeg det ikke som veldig sannsynlig at vi skal klare å bli enige om en regjeringsplattform, sier partilederen til Dagsavisen. (©NTB)