Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Solbakken: – Jeg har fått sparken så det suser

Forbannet Solbakken bekrefter at han er ferdig i Köln.

Ståle Solbakken bekrefter overfor TV 2 Sporten at han har fått sparken som Köln-trener.

- Jeg har fått sparken så det suser. Men jeg kan ikke si noe mer nå. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg har fått sparken og er forbannet, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

- Kom det som et sjokk?

- Nei, jeg leste jo historien før jeg kom hit, så jeg kan ikke si det, svarer den norske treneren og sikter til hvordan Bundesliga-klubben har spist trenere i årevis.

Les også: Her er skrekktallene Solbakken kan trøste seg med

Kan få ti millioner kroner
Etter det TV 2 erfarer sikret Ståle Solbakken seg en særdeles god fallskjerm hvis han skulle få sparken – nettopp på grunn av Kölns historie. Trolig har han rett på nærmere ti millioner kroner etter at klubben valgte å bryte kontrakten som varte ut neste sesong.

Solbakken sier at han først kan uttale seg mer om avskjedigelsen i morgen.

Dråpen ble det horrible 0-4-tapet for Mainz.

Styreformann Werner Wolf kan fortelle at Köln allerede har en ny mann på plass i sjefsstolen.

- Vi takker Frank Schaefer for at han er villig til å overta laget på så kort varsel i denne vanskelige perioden, sier Werner Wolf.

Les også: Full storm rundt Solbakken

- Frank Schaefer viste forrige sesong at han kan motivere laget til gode forestillinger. Han kjenner spillerne og kan starte i morgen. Frank Schaefer har nå blitt instruert om å mobilisere alle ressurser mot å få de nødvendige poengene i ligaen, sier Claus Horstmann.

Drømmen som ble et mareritt
Solbakken fikk drømmetilbudet fra den tyske klubben etter den eventyrlige suksessen med FC København. Men drømmen skulle ikke vare lenge. Fort utviklet det seg til et mareritt for Ståle Solbakken, som har slitt med både resultater, tyske medier, en vrien sportsdirektør og en splittet spillergruppe.

Solbakken (Foto: Claus Bech/NTB scanpix)
Solbakken (Foto: Claus Bech/NTB scanpix)

Solbakken valgte bort jobben som norsk landslagssjef for å ta over Bundesliga-klubben. Det ble imidlertid bare ni måneder i sjefsstolen for Solbakken – som for øvrig var lengre enn tyske medier har spekulert i.

Forsvarstrøbbel
Solbakken har nemlig ikke bare gått på for mange nederlag som sjef for Köln. Tapene har også vært av den pinlige sorten. Köln har lignet en sil bakover, og har sluppet inn soleklart flest mål i Bundesliga, med 63 baklengsmål på 30 kamper.

Les også: Liverpool sparket sportsdirektør Comolli

Allerede før Solbakken tok over klubben, var det klart at han måtte levere gode resultater for i det hele tatt å kunne fullføre sesongen. I Bundesliga generelt, og Köln spesielt, er man rask til å gi treneren fyken når resultatene ikke kommer.