ahaharket
ahaharket

Morten Harket tilbudt hovedrollen i «Spider-Man»

...men han avslører til Dorthe Skappel hvorfor han takket nei til Hollywood.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag kveld blir Dorthe Skappel med Morten Harket til Brasil i «God kveld Norge spesial: Morten Harket - mannen bak myten» her på TV 2. I programmet snakket han åpenhjertig om tøff oppvekst, tåkefyrste-stempel og at han faktisk takket nei til Hollywood.

Ikke tid til Hollywood

Midt under a-has glansdager på 80-tallet ble Morten Harket tilbudt flere hovedroller i store Hollywood-produksjoner:

– «Spider-Man» var et hovedrolleforslag. Jeg fikk tilbud om å være en versjon av «Spiderman». Den ville jo ikke vært den samme som dagens utgave, sier Morten Harket.

Men hvem i all verden sier nei til hovedrollen i «Spider-Man»?

– Jeg gjør det, ler Morten Harket og legger til.

– Det var ikke tid. Det var ikke aktuelt.

Les også: Morten Harket om stempelet: – De visste ikke hva de gjorde

Vanskelig filmprosjekt

Det var kanskje like greit. For «Spider-Man» ble et svært vanskelig prosjekt i Hollywood hvor en rekke produsenter og regissører var involvert og historien ble skrevet om flere ganger.

I tillegg til Morten Harket, ble etterhvert Tom Cruise foreslått til rollen som «Spider-Man». «Avatar»-regissør James Cameron sa til slutt ja til å regissere filmen på begynnelsen av 90-tallet. Men det gikk også galt. Filmen så først dagens lys i 2003 nesten 20 år etter at første manus var skrevet.

Les også: Supergruppe hjalp Morten Harket med ny singel

Sa også nei til John Hurt og Hellen Mirren

Men for Morten Harket var det ikke så vanskelig å si nei til en underholdningsfilm som «Spider-Man». Det var adskillig tøffere å si nei til en seriøs film:

– Det som var vanskeligere å si nei til var en film med John Hurt og Hellen Mirren. Det hadde vært fantastisk. Men de fikk vel aldri noe svar fra meg, sier han og ler.

For på 80-tallet hadde a-ha-gutta fullt opp med sin pop-karriere og ingen tid til å drive med filmer. Men i Norge har han hatt tid til å spille to små roller i familiefilmene «Kamilla og tyven» (1988) og «Yohan barnevandrer» (2009).

Les også: Morten Harket skremt av attentat-mann på tur med barna

Med Dorthe på stranden

Men det er ikke bare sine filmroller han snakker om i programmet «Morten Harket - mannen bak myten» har på TV 2 på lørdag. I programmet blir du med Dorthe og Morten på stranden i Brasil, han snorkler og Dorthe bygger sandslott. Harket møter hylende fans utenfor Rio og forteller hvordan det var å spille foran 198 000 fans i Rio. Han snakker om «tåkefyrste»-stemplet og om det å bli misforstått. Se en smakebit her.

Morten Harket snakker også åpenhjertig om en tøff oppvekst i programmet «Morten Harket - mannen bak myten» på TV 2 lørdag kl. 21.40.