Victor Invalley_IMG_8432
Victor Invalley_IMG_8432

En klar banker til V65 Bjerke

Det ser vrient ut på Bjerke ikveld. Flere av de klare favorittene lever farlig, og det kan smelle både her og der. Norheim Flaks i V65-4 er den med størst vinnersjanse for dagen, men det finnes interessante motbud.

V65-1: 6 Frameable (10%) står interessant til. Løste veldig fint med voltestart i årsdebuten, og bør ha en god mulighet på teten fra dette sporet. Frameable trives klart best i den posisjonen, og tethesten i dette løpet ligger an til å få dirigere en god del. 9 Burmas Yankee (48%) har vært knakende god i det siste og er den beste hesten, men står bak og kan få for langt frem om han velger å sitte i køen underveis. Systemspillere som garderer bredt må ikke kappe 11 Windshear (1%), som er mye bedre enn raden.

V65-2: Mer åpent løp der det fort kan komme en overraskelse. 10 Turbin (6%) og 2 Hornmo Blessen (3%) var meget gode sist de var ute på sprint - i samme løp på Bjerke 2/5 som Solvang Balder vant. Begge har siden vist fin form - Turbin hadde nok vært vinneren uten galopp sist. 8 Stjerne Kvikken (5%) holdt lenge mot hester som Kap Viktoria og Dag Terna sist, og tenner nok ekstra til med ny kusk Tom Erik Solberg.

V65-3: Et skummelt amatørløp der ingen kan sies å være sjanseløse. 10 Patriot Me (4%) var klart slått av 11 Obtain (46%) sist, men ble da hindret på siste langside og fikk aldri kjørt for fullt til slutt. Har slått favoritten tidligere, og var nesten på høyde med gode 6 Mastery As (9%) 2/5. 9 Ill Sentry var god treer bak Fritz Othello og Yankee's Photo 16/3, og tok en sterk seier fra dødens sist - om enn i noe enklere lag. Greit spor og kusk i et løp det bør bli kjøring gjør 5% spillbart.

V65-4: 8 Norheim Flaks (68%) duret unna til klar seier fra tet sist, og har vist seg så rask fra omvendt volte at han faktisk kan komme seg tidlig til samme posisjon igjen - selv fra tillegg. Blir naturlig nok den store favoritten i V65-spillet, men vær klar over at 5 Rapp Odin nå er tilbake i riktig klasse og må spilles på 9% i dette laget. To dype som står vanskelig til: 10 Juniorprinsen (3%) kunne vært med i striden uten galopp første gang ut etter pause 12/6, mens 12 Tenoren (2%) var god etter galopp sist, og har vært uheldig i startene før.

V65-5: Sterke 8 Saevous (24%) blir bedre og bedre, liker distansen og er ingen dårlig favoritt. Med V'ang Yard strøket kan 3 No Credit LA muligens klare teten, selv om han har flere startraske hester på utsiden. Løste ok i årsdebuten, men bakket etter å ha havnet i dødens, ble hindret i siste sving og satt stengt til slutt. Grei innsats i et løp Quapower EJ vant i Arvika sist. 10% er aktuelt. 10 Ulixes hadde vært rett bak en såpass bra hest som KLM Budweiser uten målgalopp i årsdebuten, og var solid firer i hardt V75-lag i Bergen sist etter litt uheldig reise. Er tøffere enn ifjor, og kan på 7% prøves selv på stayerdistanse.

V65-6: Meget interessant løp, der de to klare favorittene står sjanseartet til og en rekke gode hester er lite spilt. Årsdebuterende 4 Youremyman (8%) er den med de beste merittene; var veldig solid i kriteriesammenheng ifjor og blir farlig med form. 2 High Chanel har vist flott form i tøffe lag den siste tiden, har et gunstig spor og er underspilt på 3%. 12 American Sine (2%) var bra etter galopp og tung reise sist. Var ikke mer enn noen lengder bak 7 KLM Thunderadam (25%) nest sist til tross for å ha vært med på en brutal førsterunde. Er mye mindre spilt nå.