Tony Martin (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN/Afp)
Tony Martin (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN/Afp)

Sykkelverdensmester slått bevisstløs etter stygg ulykke

Tony Martin kolliderte med bil.

Tony Martin kolliderte med en bil da han var på treningstur i nærheten av sitt hjem i Sveits i går.

26-åringen, som ble verdensmester på tempo i København i fjor, ble slått bevisstløs i sammenstøtet. Martin skal ha vært ved bevissthet da han ble fraktet til det lokale sykehuset i Munsterlingen. Der ble det konstatert brudd i kinnbeinet og han må sannsynligvis gjennom en operasjon.

Les også: Sterk seier for norsk sykkeltalent

I dag tidlig ble tyskeren fraktet med ambulanse til Universitetssykehuset i Zurich for videre undersøkelser og overvåking. I en pressemelding fra Martins lag, Omega Pharma - Quck Step, meldes det at helsesituasjonen til tempoesset nå er stabil.

Forrige sesong kjørte Tony Martin for HTC-Highroad og foruten VM-tittelen på tempo vant han etapper i Tour de France, Vuelta a España og Critérium du Dauphiné, og sammenlagttriumfer i Paris-Nice, Algarve rundt og Tour of Beijing.

Planen var at Tony Martin skulle kjøre Romandiet rundt som starter 24. april, men det er nå usikkert når han kan være tilbake på sykkelen.

Les også: Norsk sykkeltalent opplevde vekthysteri

Dette er den andre ulykken som rammer en av lagets stjerneryttere på kort tid. Dagen før Baskerland rundt for snart to uker siden, ble Levi Leipheimer påkjørt av en bil bakfra og røntgen viste brudd i fibula, ett av to bein i leggen.

Leipheimer må ta det fullstendig med ro i minst to uker.

- Det er utrolig at det bare er et brudd i leggen. Jeg fikk fullstendig panikk etter kollisjonen og klarte ikke å roe meg. Jeg kan ikke beskrive hvor nær jeg var å bli drept og det var forferdelig skremmende, sa Levi Leipheimer i en pressemelding etter ulykken.

Amerikaneren håper å være tilbake til Tour of California i mai.