Damien Comolli (Foto: Tim Hales/Ap)
Damien Comolli (Foto: Tim Hales/Ap)

Liverpool sparket sportsdirektør Comolli

Liverpool gir sportsdirektør Damien Comolli skylden for de dårlige resultatene i Premier League.

Sportsdirektør Damien Comolli er ferdig i Liverpool, melder den engelske avisen The Telegraph torsdag.

LES OGSÅ: Messi alene har scoret flere mål enn hele Liverpool denne sesongen

Han skal ha fått sparken på grunn av dårlige spillerkjøp og de sviktende resultatene i Premier League denne sesongen.

Liverpools eiere, Fenway Sports Group, skal ha evaluert overgangene Comolli står bak og mener blant annet at kjøpet av Andy Carroll var feil, hevder avisen som publiserte nyheten om Comolli en halvtime før bekreftelsen kom på Liverpools hjemmesider.

– Vi ser nå et Liverpool-lag som ligger langt, langt bak. Hvem skal du renske ut? De som er der har kostet en formue, men er verdt en smule av det i dag. Det er en vanskelig situasjon for klubben.

Ble utvent til fotballdirektør
Comolli ble ansatt som sportsdirektør (Director of Football) på Anfield i november 2010 og ble gitt frie tøyler til å handle spillere.

Noe av det første han gjorde var å selge Fernando Torres for 500 millioner kroner og kjøpe Luis Suarez og Andy Carroll - sistnevnte for overgangrekorden for en engelsk spiller på 350 millioner kroner.

Han står også bak signeringene av Jordan Henderson, Charlie Adam, Stewart Downing, Jose Enrique, Sebastian Coates og Craig Bellamy, selv om det var manager Kenny Dalglish som til syvende og sist hadde det siste ordet.

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker har tidligere uttalt seg kritisk til Liverpools spillerkjøp.

– Mange må se seg i speilet i Liverpool. Liverpools sjefsspeider Damien Comolli burde kjenne det franske markedet bedre enn noen. Se hva Graham Carr, sjefsspeider i Newcastle har gjort. Han har hentet mange fantastiske signeringer fra fransk fotball, sa han til TV 2 Sporten tidligere i april.

– Vi ser nå et Liverpool-lag som ligger langt, langt bak. Hvem skal du renske ut? De som er der har kostet en formue, men er verdt en smule av det i dag. Det er en vanskelig situasjon for klubben. Ingen Champions League betyr at de beste spillerne velger andre klubber, poengterte han.

Carroll var dråpen
Ifølge den anerkjente avisen The Telegraph er det først og fremst kjøpene av Carroll, Henderson, Adam og Downing som til slutt kostet Comolli jobben.

Liverpool har slitt stort i Premier League denne sesongen, men har allerede gått til topps i den engelske ligacupen.

Sparkingen av sportsdirektøren kommer kun få dager før Liverpool møter Everton i semifinalen i FA-cupen.

I utgangspunktet ville Liverpools eiere, Fenway Sports Group, å ta en avgjørelse med tanke på Comollis fremtid ved sesongslutt. Men Liverpools dårlige resultater i Premier League har fremskutt prosessen og Comolli måtte altså gå allerede nå.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
IKKE OVERRASKET: Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Liverpool. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

– Men vi vet jo ikke hva den egentlige årsaken er, utenom det som har stått i media.

Ikke overrasket
TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg er ikke overrasket over at Comolli måtte forlate Anfield allerede nå.

– Men vi vet jo ikke hva den egentlige årsaken er, utenom det som har stått i media. Det kan også være uenigheter med manageren og det kan være uenigheter med styret og den type ting, poengterer Berg overfor TV 2 Sporten.

– Men ser du på kjøpene av Adam, Henderson, Carroll og Downing så har Liverpool fått lite igjen for pengene og det kan være en medvirkende årsak, fortsetter han.

Berg minner samtidig at Comolli er kjent for å være en sportsdirektør med sterke meninger og i sin tid også måtte forlate en lignende stilling i Tottenham.

– Han solgte seg inn etter «moneyball»-prinsippet - der han baserer sine spillerkjøp på statistikk og lignende. Det fungerer kanskje i baseball, men det er forskjell på baseball og fotball, understreker Berg.

LES OGSÅ: Utskjelte Carroll matchvinner mot Rovers

Damien Comolli (Foto: AKIRA SUEMORI/Ap)
Damien Comolli (Foto: AKIRA SUEMORI/Ap)

– Klubben må ta steg fremover og vi har en stor kamp foran oss på lørdag.

LES OGSÅ: Schau om Kuyt-bommen: – En av tidenes verste

– Klubben må fremover
På sine egne hjemmesider bekrefter Liverpool at Damien Comolli er ferdig i klubben.

– Vi er takknemlig for den jobben Damien har gjort på vegne av Liverpool og ønsker ham det beste i Liverpool, sier hovedeier John Henry i en pressemelding.

Liverpools klubbformann Tom Werner sier at avgjørelsen er tatt fordi klubben måtte gjøre endringer.

– Klubben må ta steg fremover og vi har en stor kamp foran oss på lørdag. Det er viktig at alle står bak manageren og støtter Kenny og laget og fokuserer på at vi får en sterk avslutning på sesongen, sier Werner.

Damien Comolli sier at han vil flytte tilbake til Frankrike av «familiære årsaker».

– Jeg er takknemlig for å ha fått muligheten til å jobbe i Liverpool og jeg er fornøyd med å forlate klubben og flytte tilbake til Frankrike av familiære årsaker. Jeg ønsker klubben alt det beste for fremtiden, sier han.

Se hva Øyvind Alsaker sa om situasjonen i Liverpool før tapet for Newcastle her:

605702