BEKYMRET: Kevin Gallacher. (Foto: JEFF MORRIS/AP)
BEKYMRET: Kevin Gallacher. (Foto: JEFF MORRIS/AP)

Krise i Blackburn: – Byen lever av å ha et Premier League-lag

Blackburn-helt frykter for framtiden til både fotballklubben og byen.

Blackburn (TV 2 Sporten): For en snau måned så det ut til at vinden hadde snudd for Blackburn. Laget var inne i en periode der de plukket godt med poeng, og Steve Keans mannskap klarte å karre seg over nedrykksstreken i Premier League.

Nå ser det imidlertid dystert ut igjen for de blåhvite, som nok en gang har falt ned på en plass som vil sende dem til Championship. Med bare fem kamper igjen ligger Blackburn likt med Queens Park Rangers, men londonerne har muligheten til å rykke fra i kvelden mot Swansea på Loftus Road.

– Jeg er engstelig for hva som kan skje. Ikke bare for fotballklubben, men for hele byen. Blackburn er en by som på mange måtes lever av at de har en klubb i Premier League.

Selv om både Wigan og Wolverhampton har tøffe motstandere på eget gress, kan begge legge ytterligere press på Rovers, som vant Premier League i 1995.

Fire strake nederlag styrker ikke akkurat troen på at Morten Gamst Pedersen og lagkameratene kan sikre fornyet kontrakt i verdens tøffeste liga.

– Det er noen kamper igjen som det er mulig å vinne, men når du ser at lagene rundt dem på tabellen tar poeng oftere, er det ingen tvil om at dette kommer til å bli vanskelig, sier Kevin Gallacher, som spilte for Blackburn mellom 1993 og 1999, til tv2.no.

Skuffet
– I går maktet ikke de ikke å ta poeng mot Liverpool, som spilte store deler av oppgjøret med én mann mindre.

– Det er skuffende at Blackburn ikke sitter igjen med noe som helst etter å ha spilt mot ti mann så lenge. Bakover er det vidåpent, og da blir du straffet i denne ligaen. Du kan ikke tillate deg å gjøre så mange forsvarsfeil. Du er din egen lykkes smed, og Blackburn har ikke flaks eller marginene med seg i det hele tatt om dagen. Nå har de igjen klart å rote seg under streken, og jeg tror det blir veldig vanskelig å komme ut av sumpen igjen.

Gradvis har resultatene bare blitt svakere for klubben den siste tiden.

– Alt snudde da Blackburn tapte for Bolton. Der var det ingen som var klare for utfordringen, og det er noe som har fortsatt de siste ukene.

Det var en grei forestilling mot Manchester United i forrige uke, og det var bra i 45 minutter mot Liverpool. Det hjelper imidlertid ingenting når du sitter igjen med null poeng, sier Gallacher.

Viktig for byen
For et sted med drøyt 100.000 innbyggere, er Blackburn Rovers svært viktig for identiteten til lokalbefolkningen. Kevin Gallacher legger ikke skjul på at han er bekymret for framtiden på Ewood Park.

– Jeg er engstelig for hva som kan skje. Ikke bare for fotballklubben, men for hele byen. Blackburn er en by som på mange måtes lever av at de har en klubb i Premier League. De har rykket ned før, men denne gangen tror jeg det vil bli vanskeligere å komme tilbake igjen.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

BEKYMRET: Tidligere Blackburn-spiss Kevin Gallacher. (Foto: DERRICK CEYRAC/AFP)
BEKYMRET: Tidligere Blackburn-spiss Kevin Gallacher. (Foto: DERRICK CEYRAC/AFP)

Forhatte eiere
En del av lagets supportere ropte «Venkys Out» ved kampslutt i går kveld. Blackburn-eierne har hatt mange motstandere fra dag én.

– Mot Liverpool var det noen Venkys-representanter på plass, og det er supportere som fortsatt protesterer mot dem. Folk trodde demonstrasjonene skulle forsvinne fordi Blackburn var inne i en god periode for en tid tilbake, men dessverre er situasjonen kritisk igjen nå med fire tap på rappen.

– Det er alltid vanskelig når det kommer inn utenlandske eiere, og det er skuffende at de ikke er her oftere for å forstå mer av klubben. Den eneste måten du kan skape positivitet på er ved å vinne kamper, og nå er det en stor utfordring å få Blackburn tilbake på rett kjøl.

– Demonstrasjonen er ikke noe du vil ha, men supporterne har rett til si sin mening, mener Gallacher.