Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten (Asker/Bergen): 23-åringen fra Asker er hjemme i Norge etter å ha tilbragt hele vinteren i Italia. Der fikk han en nyttig, men brutalt møte med internasjonal toppsykling.

- Det var et vekthysteri. Det er litt sånn opp på badevekta, hvor mye veier du, hva har du spist i det siste? Jeg har vel litt å gå på, som legen sier. Han ville at jeg skulle gå litt lenger ned. Men da blir det litt mer sjansespill, går man for langt ned, er det lett å miste kraft, sier Vegard Stake Laengen til TV 2 Sporten.

Vintervarme
Team Type 1-syklisten har i likhet med mange andre proffsyklister oppholdt seg i romerbyen Lucca sør for Genova, som har lange og stolte sykkeltradisjoner.

- Totalt sett så var det varmen og muligheten for å sykle hele året som veide mest, forklarer Stake Laengen.

Tror ikke på OL-plass
Nordmannen presenterte seg på den internasjonale scenen da var var i brudd store deler av vårklassikeren Milano-Sanremo 17. mars. Etter rittet mente TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad at sykkeltalentet var verdig en 0L-plass.

- Det er absolutt hyggelig at han nevner meg. Selv tror jeg ikke det kommer til å skje, så jeg ble overrasket over å høre det, sier Stake Laengen.

Se reportasje i videovinduet øverst!