Burger King har fått hard kritikk for en reklamefilm hvor Mary J. Blige synger om kyllinger.

Filmen ble lansert på YouTube mandag, men ble fjernet allerede dagen etter.

Ifølge burgerkjeden er dette bare tilfeldig, mens Blige hevder reklamen ble lagt ut ved en feiltakelse.

Får rasismekritikk

maryy (Foto: Stella Pictures)
I reklamefilmen synger artisten om «crispy chicken, fresh lettuce, three cheeses», og det er nettopp dette som har fått kritikerne til å rase. De mener filmen gir et stereotypisk bilde av afroamerikanske mennesker i USA.

På nettstedet clutchmagonline.com, som er et nettsted for afroamerikanske kvinner, har reaksjonene ikke latt vente på seg.

Her mener man at det stereotypiske bildet om at afroamerikanerne elsker kyliling er flere hundre år gammel, og at virkeligheten ser helt annerledes ut i dag.

Les også: Mary J. Blige: – Mariah Carey inspirerte meg

– Forstår at mine fans blir opprørt

Mary J. Blige bedyrer derimot at reklamefilmen som ble offentliggjort var noe helt annet enn det hun hadde sagt ja til å være med i.

– Jeg sa ja til å være med på en morsom og kreativ kampansje som skulle vise en drømmesekvens. Dessverre ble ikke filmen slik, og jeg kan forstå at mine fans ble opprørte over hva de fikk se. Men om du er en fan av meg burde du skjønne at jeg aldri hadde latt en uferdig reklamefilm som denne bli publisert, sier Blige til TMZ.

Redigeres om

Burgerkjeden har i ettertid innrømmet at reklamefilmen ikke inneholder noen drømmesekvens og at de er i full gang med å redigere om reklamefilmen til slik den opprinnelig skulle være.

Burger Kings nye reklamekampanje frontes av Jay Leno, David Beckham, Steven Tyler, Sofia Vergera og nevnte Mary J. Blige.

Les også: «God morgen Norge»-Wenche: – Ja, jeg er forelsket!

Se reklamefilmen her:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eHh0bqD78b0