garderobe
garderobe

Dette bør klesskapet ditt inneholde

Fråtsing hos billigkjedene ender ofte opp som ubrukte klær.

I kvinneklesskapet er det ofte veldig mye klær, og mye som ikke blir brukt. Ifølge blogger og stylist Line Kirkhus bruker vi som regel bare 20 prosent av klærne i klesskapet vårt.

Hva kommer egentlig dette av?

– Det er gjerne fordi vi ikke tenker gjennom hvert kjøp, også kommer det nye trender to-tre ganger i året som det er lett å hoppe på, men som man egentlig ikke har plass til, forteller Line til «God morgen Norge».

Unngå impulskjøp

Hvis man i tillegg er svak for impulskjøp kan man fort ende opp med et klesskap fullt av klær man bare har brukt én gang, klær man ikke husker at man har kjøpt eller i verste fall klær som fortsatt har prislappen på.

Les også: Nå skal Fretex selge bruktskattene på nett

Line opplever stadig at folk tar kontakt for å få råd til hva som kan kastes og beholdes i garderoben. Ifølge stylisten er nøkkelen å investere i færre plagg med bedre kvalitet, enn å fråtse hos billigkjedene.

– Legg gjerne litt penger i for eksempel et par svarte, klassiske pumps. Min erfaring er at dyre kvalitetssko er ofte mer komfortable, og da er det gjerne de man som oftest går tilbake til, forteller Line.

Invester i basisplagg

Et klesskap bør også inneholde basisplagg, litt strikk og en klassisk blazer som går til alt.

– Man skal se på snitt, og akkurat nå er snittet ganske klassisk. Pakk vekk ting som har for mye «fluff». Når jeg sier at man skal investere i noen basisplagg, så mener jeg ting som passer til alt annet garderoben din, og som du vet passer bra til kroppen din, utdyper Line.

Les også: Unngå møll og bakterier i vintertøyet

Man finner ofte en god del basisplagg hos kjedebutikkene, men da er det viktig å sjekke kvaliteten.

– Prøv de på. Kjøp gjerne en av hver, og prøv de både hjemme og ute, og vask de. Så kan man heller kjøpe flere varianter og farger senere, sier Line.

Kvalitet over kvantitet

Når det kommer til vesker, er det ifølge Line lurt å holde seg unna plastikk.

– Jeg anbefaler å investere i en fin skinnveske, som kan brukes til hverdags og fest, i stedenfor 20 . Plastikkvesker er «nei nei», bedyrer hun.

Synes du det er vanskelig å se potensialet i ditt eget klesskap? Spør en venn eller venninne med god smak til å ta en titt med nye øyne.

Trenger du flere tips til hvordan du kan luke ut det verste ugresset fra klesskapet, klikk på videovinduet øverst i saken og se Line rydde opp i garderoben til Ima Bassi.

Les også: I år inspireres vi av pastellfarger og 80-tallet