Tarik10
Tarik10
Orn
Orn
Frode Lafton (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Frode Lafton (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Her tar kaptein-Tarik ansvar

Bredsidet inn utligning mot uavgjort-spesialist Hønefoss.

Hønefoss - Fredrikstad 1-1

Hønefoss er i ferd med å bli Tippeligaens uavgjortspesialist. Hjemmelaget gikk av banen med ett poeng for tredje gang på tre kamper da det ble 1-1 mot Fredrikstad på AKA Arena.

– Tre uavgjorte er tre poeng. Det skulle vært noen flere, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Etter to 0-0-kamper var Fredrikstad-kampen en ypperlig anledning til å hoppe oppover på tabellen. Smerud mener tre poeng lå og ventet på Hønefoss, men han mener laget manglet guts.

– I dag mangler vi energi og sprut. Vi må finne ut av hvorfor. Vi var tunge og trege fra start, sier Smerud.

Det ble aldri en festforestilling i Hønefoss. De 22 spillerne på banen klarte kun tidvis å varme tilskuerne i snødrevet.

– Periodevis var det brukbart, men det var ikke godt nok til å ta tre poeng på bortebane. Da får vi være fornøyd med ett poeng, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune.

Heldig Sigurdsson-scoring
Hønefoss åpnet forsiktig mot Fredrikstad, og det så lenge ut til at bortelaget ville ta ledelsen på AKA Arena.

Men islandske Kristjan Örn Sigurdsson ville det annerledes. Midtstopperen sendte hjemmelaget i ledelsen på svært merkelig vis etter 26 minutter. Ballen traff forsvarsspilleren etter et Alexander Groven-skudd, noe som utmanøvrerte FFK-keeper Jon Knudsen fullstendig.

Sigurdsson trodde knapt det han så da ballen skiftet retning og endte i nettmaskene.

Fem minutter før pause holdt målscoreren på å rote det sikkelig til for seg selv. Sigurdsson styrte et langt FFK-fremspill tilbake til egen keeper, men Steve Clarke var allerede på vei ut for å snappe fremspillet.

Clarke fikk en hånd på ballen, men la den samtidig perfekt til rette for Tarik Elyounoussi. Fra ca. ni meter - på åpent mål - bredsidet FFK-stjernen ballen til side for mål.

– Jeg og Alex (Valencia red. anm.) var usikre på hvem som skulle avslutte. Jeg trodde Alex skulle skyte, og han trodde jeg skulle skyte. Det var forferdelig dårlig, sier Elyounoussi.

Magisk Hussein-stikker
Etter hvilen gjorde Elyounoussi opp for den grove bommen. En elegant stikker fra Etzaz Hussein fant Elyounoussi på løp i bakrom.

Alene med Clark gjorde FFK-spissen det han burde gjort før pause. Avslutningen var like presis som den var hard. En knestående Clark var sjanseløs på skuddet.

Hønefoss: Clark - Adalsteinsson, Lafton, Sigurdsson, Groven - Mora, Bolseth, Haugen, Riski - Beugre, Mendy

Fredrikstad: Knudsen - Landgren, Durè, Martinsen, Hagen - Holm, Jabbie, Hussain - Halvorsen, Elyounoussi, Valencia