chibuikefelt (Foto: TV 2 SPORT)
chibuikefelt (Foto: TV 2 SPORT)

Jönsson mener Sogndal-spiller kunne vært utvist

Rosenborg sløste bort seiersmuligheten hjemme mot Sogndal.

Rosenborg - Sogndal 0-0

Lerkendal (TV 2 Sporten): Sogndal står fortsatt uten baklengsmål etter tre serierunder. Det er smått utrolig etter påskekampen på Lerkendal.

Rosenborg trykket på uten å få uttelling - til trener Jan Jönssons store frustrasjon.

– Fremfor alt var det målet som manglet. Vi skapte jo mange sjanser, spesielt i førsteomgangen. Vi kan ikke være fornøyde med dette resultatet, sier Jönsson til tv2.no.

Jönsson var også lettere irritert på en situasjon som han mente kunne gitt Rosenborg det nødvendig overtaket. John Chibuike var på vei gjennom da han ble lagt i bakken av Sogndal-stopper Gustav Valsvik. Dommeren vinket spillet videre, noe Jönsson ikke skjønte mye av.

– Den var ganske klar synes jeg. Dommeren var god i resten av kampen, men den var nok ganske klar.

– Som betyr?

– Det skulle vel vært frispark og kanskje rødt kort - muligens.

Se situasjonen i videovinudet øverst i saken!

Massivt RBK-trykk
Rosenborg var totalt overlegne i det meste som skjedde i førsteomgangen på eget gress. Det eneste som manglet var scoringen.

Og det skortet ikke på sjanser. John Chibuike og Jim Larsen kom begge til gode avslutningsmuligheter etter corner, men Sogndal-forsvaret klarte å stå imot.

Aller nærmest scoring før pause var det Daniel Fredheim Holm som kom. Markus Henriksen prøvde å få kontroll på en ball fra Chibuike, men endte i stedet opp med å sende den videre til en umarkert Fredheim Holm. Det burde vært en enkel avslutning, men Kenneth Udjus var ute med en flott beinparade og stoppet 26-åringen.

Friskere Sogndal
Etter hvilen viste Sogndal seg fra en bedre side. Malick Mane fikk testet Daniel Örlund med en god avslutning, uten at han klarte å lure den svenske sisteskansen. At Sogndal satset litt offensivt var uansett et friskt pust sammenlignet med tidligere i kampen.

Men det var Rosenborg som fortsatte å skape mest. Markus Henriksen og Borek Dockal prøvde å ta ansvar fra midtbanen - uten hell.

Jan Jönsson satte inn Steffen Iversen i et forsøk på å skape enda mer trøkk på topp. De hvitkledde avsluttet dermed kampen med trioen Iversen, Chibuike og Rade Prica på banen.

Det burde nærmest være en målgaranti på hjemmebane mot Sogndal. Likevel nektet Jonas Olssons menn å slippe Rosenborgs spisstrio til skikkelige sjanser.

- Rosenborg er det beste laget vi har møtt hittil. Vi kom dårlig ut i førsteomgangen og hadde problemer, men hevet oss etter pause. Jeg er veldig fornøyd med det vi viste i andreomgang, sier trener Olsson til tv2.no.

Se kampreferat i videovinduet under:

606997

Slik startet lagene:
Rosenborg (4-4-2): Örlund - Høiland, Larsen, Strandberg, Dorsin - Dockal, Henriksen, Selnæs, Fredheim Holm - Chibuike, Prica.

Sogndal (4-4-2): Udjus - Skaasheim, Valsvik, Patronen, Teniste - Brochmann, Furebotn, Badji, Hopen - Mane, U. Flo.