eriksen fager
eriksen fager

– Bare kjerringa på sitt beste som kan måle seg med dette

Lars-Kristian Eriksen scoret sitt første Tippeliga-mål noensinne da Odd slo LSK. Etterpå snakket både målscoreren og treneren om «fotballfruene».

Odd - Lillestrøm 2-0

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter!

Lars-Kristian Eriksen debuterte i Tippeligaen for Lyn i 2003. Siden er det blitt over 13.000 spilte minutter og 164 seriekamper for Lyn, Lillestrøm og nå: Odd Grenland.

– Måtte jo komme til slutt
Til tross for at Eriksen er blitt vist stor tillit under en rekke trenere, har han aldri signert scoringslisten for sine tidligere arbeidsgivere. Men etter 2011-sesongen gikk Eriksen til Odd, og 2. påskedag spilte debuterte han for Odd Grenland - mot gamleklubben. Dét skulle bli en uforglemmelig debut for ålesunderen.

Etter 62 minutter gjorde Eriksen det han aldri har klart tidligere. Etter en mønsterkontring satte Eriksen ballen forbi Sead Ramovic og i mål.

– Det måtte jo komme til slutt, og det er jo typisk at det kommer mot Lillestrøm også da, sier Eriksen til TV 2 Sporten.

– Jeg snakket med fysioterapeuten til Lillestrøm, som jeg har trent sammen med i 12 år, og han sa han var glad han var på stadion da det skjedde, forteller Eriksen videre.

Fotballfruen baker for målhelten
Den nye Odd-spilleren har også en ektefelle som er kjent for folk. Under kallenavnet «Fotballfrue» blogger Caroline Berg Eriksen om alt annet enn fotball – og er blitt mer kjent enn sin fotballsparkende ektemann. Eriksen tror ikke at ett Tippeliga-mål vil endre på det maktforholdet.

– Tror jeg må score et mål til om det skal skje, sier Eriksen, som avslører hva den kjente fotballfruen har stelt i stand på hjemmebane etter scoringen.

– Det blir hjemmelaget pizza.

607031

Også Dag-Eilev Fagermo snakket om fotballfruen etter kampen – hans egen frue. Og dro en frekk sammenligning mellom henne og sesongens første seier.

– Det er bare kjerringa på sitt beste som kan måle seg med dette.

– Er det et kompliment til henne, eller?

– Ja, det er klart. For det er verdensklasse!

Om det ikke var verdensklasse, så debuterte Eriksen til gode stilkarakterer på Skagerak Arena, og ble også kåret til banens beste av en lokal jury. Sammen med et Odd-lag som var tydelig tent på å revansjere flausen i åpningskampen mot Sogndal.

Børven stanget Odd i ledelsen
Odd tok nemlig kontroll fra start og styrte det meste av banespillet. Det skulle likevel ta noen minutter før hvittrøyene skapte en god mulighet foran Sead Ramovic. Torgeir Børven fikk ballen på 14 meter, men på halv volley gikk ballen via Frode Kippe og over mål.

Bare minutter senere kunne selv ikke Kippe hindre den unge måljegeren. Etter gode bevegelser i feltet, steg Børven til værs og headet kontrollert inn 1-0.

borven000003
borven000003

Les også: Her får Pepe kjeft for filming - av lagkameraten

Etter 32 minutter var Odd på farten igjen. På bakerste stolpe sto en helt umarkert Snorre Krogsgård, og fikk ballen servert i beina. Men fra to meters hold sviktet unggutten i avslutningsøyeblikket, og Ramovic fikk avverget sleivsparket på meget godt vis. Backrekken foran LSK-keeperen kunne samtidig ikke si seg like fornøyd med egne prestasjoner.

Lillestrøm gikk til pause uten å ha produsert en eneste ordentlig mulighet. Kontrasten var med andre ord fra sjansebonanzaet mot Rosenborg bare en uke i forveien. Det var Odd som skapte, og det var Odd som scoret.

Mannen som «aldri» scorer
Etter pause fortsatte kampbildet i samme stil, men bare for en kort periode. Da LSK først skulle nærme seg André Hansen i Odd-buret, ble det fullstendig kaos i boksen. To redninger på streken og en feberredning av Hansen sørget for at det fortsatt sto 1-0 etter LSKs vanvittige trippelsjanse.

Da så også gjestene ut til å kvikne til, og produserte flere farligheter. Men det var en tidligere LSK-spiller som skulle sette ballen i nota. Lars Kristian Eriksen har vært kjent for aldri å score mål, men i sin første kamp for Odd Grenland banket han inn 2-0 – og Eriksens første tippeligascoring noensinne!

13.561 minutter tok det for Eriksen å sette sitt første Tippeliga-mål – og det mot gamleklubben.

Det ble også kampens siste scoring, og markerte Odd Grenlands første poeng i årets Tippeliga. Lillestrøm står fortsatt uten seier etter de tre første serierundene i 2012.

Lagene:
Odd: Hansen, Eriksen, Fevang, Hagen, Jonassen, Johnsen, Samuelsen, Brenne, Krogsgård, Børven, Shala

Benken: Lie, Addo, Andersson, Agwuocha, Eashani, Gunnarsson, Jensen

LSK(4-4-2): Sead Ramovic - Jesper Westerberg, Espen Nystuen, Frode Kippe, Steinar Pedersen - Erling Knudtzon, Guy Roger Toindouba, Petter Vaagan Moen, Palmi Rafn Palmason - Johan Andersson, Björn Bergmann Sigurdarson

Benken: Stefan Logi Magnusson, Isak Scheel, Ohi Omoijuanfo, Stian Ringstad, Luke Rodgers, Mathis Bolly, Ruben Gabrielsen