Lerkendal (TV 2 Sporten): 17 år gamle Ole Selnæs startet 2012 som hospitant på RBKs A-lagstreninger, men har allerede spilt seg inn i førsteelleveren. Mot Lillestrøm sist søndag fikk han sine første åtte tippeligaminutter som innbytter, mot Sogndal mandag foretrekkes han fra start fremfor Mohammed-Awal Issah.

- Jeg fikk beskjed i januar om å være med å trene med laget. Så ble det snakk om en treningsleir... det har gått så mye fortere enn jeg hadde trodd, smiler Selnæs

- Dette har jeg jobbet hardt for, jeg gleder meg til å spille på Lerkendal.

Se reportasje i videovinduet over

17 år og fotballklok
Jan Jönsson har lenge snakket varmt om midtbanespilleren, som skrev under A-lagskontrakt med Rosenborg for bare to uker siden.

- Han er fotballklok tross ung alder, har en bra teknikk, god touch og helhetssynet er veldig bra, skryter Jönsson, som ikke er redd for å gi 17-åringen tillit fra start.

- Nei, man kan tenke at det er ungt, men klokheten hans veier opp. Ole kommer til å bli enda bedre fysisk, og utvikle seg videre, sier RBK-treneren bestemt.

Jönsson vil rokere mer
Foruten Selnæs inntreden på sentral midtbane, gjør Jönsson opptil tre endringer på laget som spilte 2-2 mot Lillestrøm. Stefan Strandberg er tilbake fra skade og erstatter Simen Wangberg i midtforsvaret, mens Daniel Fredheim Holm foretrekkes fremfor Jonas Svensson på venstre kant. Formasjonstreningen søndag tyder videre på at Steffen Iversen og Rade Prica spiller sammen på topp, mens John Chibuike starter på benken

- Vi spiller kamp mandag fredag, og i en slik uke kan vi koste på oss å tenke helhet. Selv om vi er veldig fokusert på 90 minutter mot Sogndal, blir det ikke samme lag mot Fredrikstad på fredag.

- Du vil rokere mer fremover?

- Det er et pluss å kunne rokere, mange vil være med å konkurrere om plassene og dette er en god uke å gjøre det på. Men jeg er ikke for å veksle for mye bare for å gjøre det, det gir trygghet å spille inn et lag, avslutter Jönsson.

Antatt Rosenborg-lag:
Daniel Örlund
Jon Inge Høiland - Jim Larsen - Stefan Strandberg - Mikael Dorsin
Borek Dockal - Markus Henriksen - Ole Selnæs - Daniel Fredheim Holm
Steffen Iversen - Rade Prica

Se RBK-Sogndal på TV2 Sport 1 mandag klokka 18