Mikel Arteta jubler, Joleon Lescott depper (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Mikel Arteta jubler, Joleon Lescott depper (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Samir Nasri og Mikel Arteta (Foto: Tim Hales/Ap)
Samir Nasri og Mikel Arteta (Foto: Tim Hales/Ap)
Robin van Persie nektes scoring av Thomas Vermaelen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Robin van Persie nektes scoring av Thomas Vermaelen. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Sergio Agüero og David Silva kunne juble for tre poeng mot Arsenal. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Micah Richards (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
Micah Richards (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Se Mikel Arteta skyte hull i Citys tittelhåp

Roberto Mancini etter nok et City-tap: - Det er ikke matematisk umulig å vinne ligaen, men det blir veldig vanskelig.

Arsenal - Manchester City 1-0

Sjekk alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Manchester City måtte vinne for å holde følge med byrival United på toppen av Premier League-tabellen, men Roberto Mancinis mannskap var aldri i nærheten på Emirates. Hjemmelaget dominerte fra start til slutt og kun hårreisende avslutninger, uheldige stolpetreff og en utrolig redning på strek gjorde at ikke Arsenal-seieren ble større.

City-tapet betyr at de lyseblå nå er åtte poeng bak United på toppen av tabellen, noe som trolig er for mye når kun seks kamper gjenstår av Premier League-sesongen. Arsenal på sin side fikk på ny en luke til erkerivalen Tottenham i kampen om 3.plassen, og har nå to poengs luke ned til sin rival.

- Det er ikke matematisk umulig å vinne, men det blir veldig vanskelig, sa Manchester City-manager Roberto Mancini.

På spørsmål om laget hans nå trenger et mirakel svarte de lyseblås sjef at alt de trenger er å komme seg tilbake på vinnersporet.

- Vi trenger en ny start, vi må vinne en kamp igjen. Vi spiller om tre dager og du kan aldri si aldri i fotball. Vi er et profesjonelt lag, med profesjonelle spillere, og i dag har vi femten poeng mer enn vi hadde forrige sesong. Det betyr at vi har forbedret oss som lag og nå er det viktig at vi begynner å vinne igjen, så kommer vi til å avslutte bra denne sesongen, sa City-sjefen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Touré tidlig i dommerens bok
Allerede etter to minutter kom kampens første gule kort. Yaya Touré havnet på etterskudd i en duell med Tomás Rosický og holdt tsjekkeren igjen bakfra. Dommer Martin Atkinson nølte ikke og viste Citys midtbanestjerne det gule kortet.

Hjemmelaget hadde initiativet i innledningen, og etter sju minutter forsøkte samme Rosický seg på volley. Forsøket gikk via en lyseblå forsvarer og ut til hjørnespark for vertene.

Arsenal dominerte stort i banespillet og etter snaue kvarteret ropte hjemmelaget på straffespark da Robin van Persie gikk i bakken i duell med Vincent Kompany. Reprisene viste at det var en legetim forespørsel fra hjemmelaget, men dommer Martin Atkinson nøyet seg med hjørnespark.

Utrolig Arsenal-sjanse
På det følgende hjørnesparket fikk Arsenal en enorm mulighet. Legget fra Mikel Arteta var strålende, og Robin van Persie var en av flere Arsenal-spillere som kom stormende gjennom feltet. Nederlenderen vant duellen med City-forsvaret, og stanget ballen i retning det tomme målet, men det som så ut til å være en sikker Arsenal-scoring ble på utrolig vis avverget av hjemmelagets egen Thomas Vermaelen, som også hadde stormet gjennom feltet.

Arsenals Thomas Vermaelen hinder scoring for eget lag i kampen mot Manchester City. (Foto: PLP)
Arsenals Thomas Vermaelen hinder scoring for eget lag i kampen mot Manchester City. (Foto: PLP)

Ballen traff belgieren i nakken og deretter tverrliggeren før den spratt ut igjen. Det var maksimal uflaks for Arsenal, som dominerte stort i innledningen og hadde fortjent en scoring.

Like etterpå ble bortelaget tvunget til å gjøre sitt første bytte for dagen, da Yaya Touré måtte gi seg med skade. Inn for Roberto Mancinis mannskap kom David Pizarro.

Alt handlet om Balotelli
Da snaue tjue minutter var spilt oppstod en negativ episode rundt Mario Balotelli. Italieneren kom for sent inn i en duell med Alexandre Song, men i stedet for å stoppe opp bevegelsen sin valgte City-spissen å fullføre og plantet knottene i kneet på Arsenals midtbanespiller.

Dersom noen av dommerne hadde sett forseelsen kunne bortelaget fort vært redusert til ti mann allerede før halve omgangen var spilt på Emirates.

CF-PLR31-ARS-MAC-080412
CF-PLR31-ARS-MAC-080412

Les også: Oppgitt Mancini: - Balotelli kan ødelegge fotballfremtiden sin

Fem minutter senere var samme Balotelli nær å sende bortelaget i ledelsen, da han møtte et hjørnespark fra Gareth Barry og fikk avsluttet i retning Wojciech Szczesnys mål. Heldigvis for Arsenal stod Kieran Gibbs der han skulle og fikk klarert bort italienerens forsøk.

Etter drøye halvtimen kunne det se ut som om Balotelli nok en gang hadde stemplet en Arsenal-spiller stygt, da Bacary Sagna ble liggende etter en duell med italieneren og hans strake fot. Reprisene viste at denne gangen hadde City-spilleren vært borti ballen, og selv om italienerens fot var strak kunne det se ut som om Sagna overspilte.

Etter snaue 35 minutter var Balotelli på vei gjennom igjen, men strålende keeperspill fra en våken Szczesny fikk avverget faren for hjemmelaget.

Sju minutter før pause fikk Balotelli se et av dommerens kort, da han var involvert i nok en duell med Sagna. Denne gangen var italieneren for sen og ble belønnet med gult av Martin Atkinson. På overtid ropte hjemmefansen på at italieneren skulle få sitt andre gule da han ble avblåst for viljehands, men denne gangen lot dommer Atkinson kortene ligge i lommen.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 på Emirates, i det som hadde vært en fartsfylt omgang der Arsenal var det førende laget.

På overtid i første omgang lå Mario Balotelli nede med skade, og i lys av alle de situasjonene han var involvert i før hvilen trodde de fleste at italieneren ville bli byttet ut da lagene kom ut igjen etter hvilen. Men Roberto Mancini hadde bestemt seg for å gi sin spiss fornyet tillit og hadde ikke foretatt noen flere bytter da lagene kom ut igjen fra garderoben.

Kommunikasjonssvikt mellom argentinerne
Sju minutter ut i omgangen kom bortelaget til omgangens første sjanse. Et innoverskrudd innlegg fra Samir Nasris høyrefot var meget godt, men i feltet klarte ikke Pablo Zabaleta og Sergio Agüero å samarbeide. Det så ikke ut som om de to var fra samme land og snakket samme språk der de regelrett ødela en enorm mulighet for de lyseblå ved å gå i veien for hverandre. Til slutt var det Agüero som fikk avsluttet med hodet, men Wojciech Szczesny tok seg av den løse headingen og slo over til hjørnespark for gjestene.

I det 56. minutt kom kampens tredje gule kort, da James Milner havnet i dommerens bok etter et mislykket taklingsforsøk på Tomás Rosický. I det samme minuttet byttet hjemmelaget venstreback. André Santos erstattet en halvskadet Kieran Gibbs.

Den brasilianske backen skulle markere seg med negativt fortegn bare to minutter etter da han ble forbiløpt av Mario Balotelli og svarte med å legge italieneren i bakken. Dommer Atkinson var nok en gang oppe med det gule kortet, noe som betød at begge lag med det hadde spillere i den svarte boken.

Van Persie nektet av stolpen
Etter drøye timen var Arsenal på ferde igjen, da Yossi Benayoun gled elegant mellom to City-forsvarere og fikk skutt fra like utenfor sekstenmeterstreken. Dessverre for hjemmelaget var israelerens skuddforsøk for svakt, og trillet uforstyrrende rett i armene på Joe Hart.

Like etter traff Arsenal treverket for andre gang i kampen. Et innlegg fra Alexandre Song traff pannebrasken til Robin van Persie, som på nydelig vis styrte headingen ned mot det nærmeste hjørnet. Joe Hart var utspilt, men nok en gang måtte van Persie se en åpenbar scoring bli hindret av uflaks og marginer imot. Avslutningen traff nemlig stolpen og spratt ut igjen på banen uten at Joe Hart rakk å reagere.

Annullert van Persie-scoring
Etter drøye halvspilt omgang kom nok en Arsenal-spiller i dommerens bok. Laurent Kocielny var i følge dommer Atkinson for harhendt i duell med Gareth Barry, og fikk det gule kortet etter en takling i ankelen på den engelske landslagsspilleren.

På det påfølgende frisparket kunne Mario Balotelli sendt gjestene i føringen, da en heading fra Vincent Kompany ga italieneren mulighet til å forsøke et brassespark. Uheldigvis for de lyseblå traff spissen kun luft.

Drøye minuttet senere trodde mange at Arsenal hadde tatt ledelsen, da Robin van Persie ble spilt gjennom på venstresiden. Nederlenderen dro av siste City-forsvarer og satte ballen i mål med høyrefoten, men på motsatt side stod assistentdommeren med flagget i været. Reprisene viste at dommerens assistent hadde gjort en korrekt avgjørelse og at Arsenal ikke var blitt snytt for et ledermål.

Vanvittig trippelsjanse for vertene
Da et kvarter gjenstod kom Arsenal til nok en utrolig mulighet, og denne var større enn alle de foregående tilsammen. Først avsluttet Theo Walcott mot lengste stolpe, men Joe Hart fikk kastet seg så lang han var og fistet ballen i stolpen.

På returen skulle bare Thomas Vermaelen sette ballen i det tomme målet, men mislyktes fullstendig. Ballen falt i stedet til Yossi Benayoun, som hadde en tilsynelatende like enkel oppgave med å sette ballen i mål fra to meter, men også han sleivsparket, traff stolpen og klarte ikke å sende hjemmelaget i front.

Kanonskudd fra Arteta ga Arsenal seiersmålet
Fem minutter før slutt kom scoringen som måtte komme. Det massive Arsenal-presset så ut til å være i ferd med å gi seg, og David Pizarro trodde han hadde god tid på egen halvdel. Det hadde City-innbytteren ikke, og Mikel Arteta snappet ballen fra sin midtbaneduellant.

Spanjolen satte fart på, avanserte noen meter og banket til fra distanse. Treffpunktet på ballen var perfekt og kulen føk inn i hjørnet bak en sjanseløs Joe Hart i City-buret.

Balotelli utvist til slutt
Ett minutt før slutt kom også det røde kortet som måtte komme. Mario Balotelli var nok en gang for sent inne i en duell med Bacary Sagna og denne gangen hadde Martin Atkinson ikke noe valg. Italieneren fikk sitt andre gule for ettermiddagen og måtte rusle i garderoben noen minutter før lagkameratene.

På overtid kunne Arsenal doblet ledelsen. Aaron Ramsey skulle bare avslutte en perfekt kontring ved å enten sette ballen i mål selv eller fore Alex Oxlade-Chamberlain eller Robin van Persie i boksen. Waliseren dro av siste City-forsvarer Carlos Tevez (!) og så ut til å ha full kontroll, men avsluttet selv og blåste ballen langt utenfor City-målet.

- Dette var viktig for oss
Like etterpå blåste dommer Martin Atkinson i fløyten for siste gang, og Arsenal stod igjen som fullt fortjente vinnere på Emirates. Med en avstand på to poeng ned til Tottenham og fem til Chelsea og Newcastle er Arsène Wengers mannskap fremdeles i føringen i kampen om tredjeplassen som gir direkte kvalifisering til neste års Champions League-turnering.

- Dette var viktig for oss. Chelsea vant i går, Newcastle har vært så stabile de siste kampene og Tottenham er fremdeles der, så det blir et realt slagsmål helt frem til slutten av sesongen. Men vi visste at dette var en av de vanskeligste kampene vi hadde igjen, oppsummerte matchvinner Mikel Arteta.

Kan City ta igjen United? Klarer Arsenal å holde de jagende lagene bak seg? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!