BEKYMRET: Det har vært en eksplosjonsartet utvikling i antall ran i Oslo i vinter. Hele 60 prosent av alle ran i Norge skjer nå i Oslo. (Foto: Ole E. Ebbesen/TV 2)
BEKYMRET: Det har vært en eksplosjonsartet utvikling i antall ran i Oslo i vinter. Hele 60 prosent av alle ran i Norge skjer nå i Oslo. (Foto: Ole E. Ebbesen/TV 2)

60 prosent av alle ran i Norge skjer rundt Oslo S

Ranene har og blitt mer brutale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en enorm økning i antall personran i Oslo de siste ukene. Så mye som 60 prosent av alle ran i hele Norge, skjer i området rundt Oslo S. Urovekkende, sier politiet. Og ranerne har blitt både flere og mer brutale.

Innenfor en radius på én kilometer fra dette området skjer 60 prosent av alle personran – ikke bare i Oslo, men i hele Norge.

– Pass på eiendelene dine!

– Både i vinter og i vår har vi hatt en urovekkende stor økning i antall tyveri fra person på offentlig sted, altså lommetyverier, i Oslo sentrum, sier Wictor Furøy, politiførstebetjent ved Oslo politidistrikt.

– Så jeg vil oppfordre folk til å passe godt på eiendelene sine, legger han til.

LES OGSÅ: Bandasjert knivmann ranet Oslo-bar

Mange av lommetyvene kommer til Norge fra andre land.

– Denne vinteren har vi hatt mye Østeuropeerne i sentrumskjernen hele vinteren. Men det er ingen tvil om at det er mange som har kommet de siste ukene, og de har blitt veldig synlige i gatebildet, sier han.

– Folk blir slått ned

Og personranene har blitt mer brutale.

– Nå i påsken har vi sett flere episoder hvor folk har blitt slått ned, lagt i bakken, sparket mens de ligger nede og så fratatt mobiltelefon og lommebok, sier Furøy.

LES OGSÅ: To kioskran på én kveld i Oslo

Men det er likevel de av oss som ferdes ute i hovedstaden på natten, som må være mest forsiktige.

– Det er et svært belastet område å bevege seg i på nattetid. På dagen og på kveldstid er det trygt å oppholde seg her, mener han.

Har du blitt ranet? TIPS OSS!