Kilmarnock - Celtic 0-6

Norske Thomas Rogne har spilt solid i Celtic-forsvaret store deler av sesongen, men en ankelskade satte ham ut da seriegullet ble sikret lørdag.

Det har nemlig ikke vært mye tvil om hvor gullet skulle havne etter at erkerival Rangers ble satt under administrasjon og mistet ti poeng.

Celtic trengte bare ett poeng på sine seks siste kamper for å bli mestere. «The Hoops» hadde ingen planer om å gå lengre enn én kamp og knuste Kilmarnock hele 6-0 på bortebane lørdag.

Charles Mulgrew satte inn 1-0-scoringen etter bare åtte minutter og derfra handlet det stort sett bare om hvor overlegen seiersmarginen skulle bli. Til slutt fikk Gary Hooper æren av å avslutte med sin andre - og lagets sjette - scoring for dagen.

Med fem serierunder igjen å spille, ligger Celtic 21 poeng foran Rangers på andreplass. Rangers har en kamp til gode mot St. Mirren, men kan likevel ikke ta igjen de hvit- og grønnkledde.

Seriegullet var Neil Lennons første som Celtic-manager. Den tidligere spillerprofilen viste tydelig hvor viktig det er for ham med suksess også som manager da han gråt sine gledestårer etter at gullet var sikret. Det er 42. gang Celtic vinner den skotske ligaen.

Manager Neil Lennon jubler for én av de mange scoringene. Etter kampen ble det også tid til noen gledestårer. (Foto: RUSSELL CHEYNE/Reuters)