Dennis Rasmussen og Robin Figren fra Sverige etter Rasmussens scoring  i første periode under privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Sverige på Jordal Amfi. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
Dennis Rasmussen og Robin Figren fra Sverige etter Rasmussens scoring i første periode under privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Sverige på Jordal Amfi. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Sverige banket Norge 12-1 over to kamper

Sverige ville jekke ned nordmennene og klarte det til gangs.

Norge-Sverige 1-7

Før de to treningskampene på Jordal Amfi var svenskene klare på at de ikke likte «kaxiga» nordmenn etter at Norge slo dem i VM i fjor.

– Det blir viktig å slå dem. Jeg merket at de tre nordmennene ble litt «kaxiga» (høye på pæra, journ.anm.) etter at de slo oss i VM. Det kan vi ikke ha noe av, sa Modos Nicklas Danielsson til TV 2 onsdag.

Torsdag ble det en fortjent 5-0-seier til Sverige. Fredag ble det enda verre. Til slutt ende målfesten med 7-1-seier til våre naboer.

Se referat fra kampen øverst i artikkelen

Skjerpet seg i sisteperioden
Etter første periode ledet Sverige 2-0 etter scoringer av Johan Harju og Dennis Rasmussen. De norske hang ikke med i den andre perioden heller. Mattias Karlsson økte til 3-1, før Per-Åge Skrøder reduserte til 1-3. Men så fulgte tre nye svenskescoringer signert Simon Hjalmarsson, Fredrik Pettersson og Henrik Tömmernes. 6-1 til Sverige før den siste perioden.

- Etter 1-3-scoringen til Norge ble det rett og slett stopp. Vi trodde det skulle ordne seg og så ble det tre strake svenske scoringer, sa ekspertkommentator Ole Eskil Dahlstrøm etter den andre perioden.

Norge var bedre i sisteperioden, men kunne ikke hindre Jesper Fasth å fastsette sluttresultatet til 7-1 7.46 ut i perioden. Skuddstatistikken talte 9-9 etter perioden.

- Det er hyggelig å gå inn i en tredjeperiode og se etterpå at du kan gjøre noe riktig. I går var det enveiskjøring i tre perioder. I dag spiller Norge kanskje en av de bedre periodene sine i den siste, sa Dahlstrøm.

Simon Hjalmarsson ble Sveriges bestemann. Kristian Forsberg ble Norges bestemann etter god innsats defensivt.

- God trening
Mats Rosseli Olsen, proff i Frölunda, erkjente at Sverige var noen hakk bedre over to kamper.

- De er gode. Vi jobber og sliter og prøver så godt vi kan. Det er bra vi får tøff motstand og kommer inn i tempoet. Bra trening, sa Olsen.

- Vi taper for et bedre lag. Det var ikke helt uventet, sa landslagssjef Roy Johansen.

Om fire dager reiser Norge for å møte Finland. Da kommer det blant andre inn seks nye spillere fra svensk serie og Patrik Thoresen fra Russland.

- Det blir et litt annet lag som drar til Finland, sa Johansen, som mente det var viktig for de unge å bruke kampene mot Sverige til å kjenne på tempoet.

I VM i mai venter et nytt møte med Sverige.

Sveriges Johan Harju og Norges Tommy Kristiansen i aksjon under privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Sverige på Jordal Amfi. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
Sveriges Johan Harju og Norges Tommy Kristiansen i aksjon under privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Sverige på Jordal Amfi. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)