Adeccoligatips 2012, nummer 16: Tromsdalen

TUIL er nødt til å gjenopprette TUIL-arena som en fryktet bortebane i Adeccoligaen. Hvis ikke går laget rett ned!

Etter en litt treg start på opprykkssesongen så laget seg ikke bakover og vant sin avdeling med klar margin. Laget tok 62 poeng i en tøff avdeling. Mer imponerende er det allikevel at de scoret hele 105 mål på 26 kamper. Noe som gir et snitt på over 4 mål pr. kamp. Hjemme i Tromsdalen hadde de utrolige 5.6 mål i scorede mål i snitt pr./per kamp. En fantastisk prestasjon!

Klubben opererer med et av avdelingens laveste budsjetter og er en klubb som er satt sammen av spillere fra ulike kategorier. Gode spillere fra Troms, Nordland og Finnmark som ikke blir funnet gode nok i TIL og GLIMT, spillere som bruker TUIL som et utstillingsvindu for å komme seg videre til en større klubb. Eller rett og slett spillere som har lyst til å spille Adeccoligafotball for TUIL!

At vi blir ansett som en klar nedrykkskandidat er vi forberedt på. Det virker som en ekstra motivasjonsfaktor på oss, og det er som å vifte en rød klut foran øynene på oss!

Spillere inn:
Håkon Kjæve (Tromsø), Ludvig Rinde (Tromsø), Christopher Tian Olsen (Skarp), Tomas Kristoffersen (Egen juniorstall), Kjell-Gunnar Vangen (Harstad) og Tobias Arnøy (Bodø/Glimt 2)

Spillere ut:
Ruben Kristiansen (Tromsø), Vegard Lysvoll (Tromsø), Isak Furu Krogstad (Ukjent), Morten Bredahl-Thorsen (Ukjent), Preben Yttergård Hanssen (Senja), Kjetil Warholm (Ukjent) og Morten Nilsen (Ukjent)

To viktige spillere har forsvunnet ut av portene på TUIL-Arena. Både Ruben Kristiansen og Vegard Lysvoll har krabbet ut av Dalen og hoppet på Tippeligasirkuset hos storebror TIL. Begge spillerne vil bli savnet, men TIL har sendt to lovende unggutter i retur som fort kan overta arven. Rinde vil gå rett inn og erstatte Kristiansen, Mens Kjæve vil innta den hengende spissrollen i laget.

Trener Gaute Helstrup vil helst spille et spill lang bakken og satser på mye fart og teknikk fremover i banen. Vi tror det beste laget han kan plassere i banen er, i en 4-2-3-1 formasjon:

Sørensen – Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage

Bredal Thorsen er på vei tilbake. Han vil i så fall danne en godkjent keepertrio med Johnsen og Sørensen. Sørensen er det klare førstevalget, en keeper med over 50 kamper i Adeccoligaen i beltet.

Det er mye rutine sentralt i forsvaret til TUIL. Talberg og Bertheussen utgjør mye av hjertet og sjelen til TUIL-laget. Vi håper for TUIL sin del at disse holder seg skadefrie og prøver på best mulig måte å unngå for mange gule kort. Begge har en tendens til å pådra seg for mange karantener, noe vi tror laget ikke har råd til. Yndestad på høyrebacken er solid, og er lagets dødballspesialist. Unge Arnøy fra Glimt er et ungt og spennende alternativ på stopperplass.

De to sentrale midtbanespillerne styrer mye lagets spill. Jonas Johansen er en ubestridt leder, med bakgrunn fra TIL, Haugesund og KIL. Alternativet til de to sentrale er Lindin-Hansen som er lagets potet og kan brukes i en rekke posisjoner.

På kantene er Strøm og Lysvoll førstevalgene. Begge har fart og teknikk, og er gode til å gå av spillere en mot en. Kjell Gunnar Wangen er hentet fra Harstad. En spennende spiller som kanskje var Harstads beste spiller forrige sesong.

På topp har vi satt opp Waage som førstevalg. Han kjemper en tøff kamp med Johnsgård, og det er nesten dødt løp i racet for å starte serieåpningen.

Konklusjon:
Etter en forrykende sesong i fjor tror vi det blir en langt tøffere reise for TUIL i år. . Laget spiller feiende flott offensiv fotball, og flere lag vil finne det meget vanskelig å ta med seg poeng fra Tromsdalen. Men selv med et godt offensivt grunnspill, en flott vinnermentalitet og god lagmoral, tror vi det blir for vanskelig for laget å holde seg i divisjonen. Til det er troppen for tynn. Med et par spillere ute med karantene eller skade, noe som dessverre skjer for ofte med de sentrale spillerne, vil laget svekkes betraktelig. Vi tror TUIL ender sist på tabellen, 16. plass.