Adeccoligatips 2012, nummer 15: Bærum SK

Et lag med elleve spillere født på 1990-tallet. Det kommer til å variere voldsomt fra Bærum i år.

Bærum SK har lenge vært et habilt 2. divisjonslag, og sist sesong klarte de endelig å ta steget opp i Adeccoligaen igjen. Der har ikke klubben vært på snaue ti år. Laget holder til på Kadettangen som ligger i Bærum, en av landets rikeste kommuner. Men det er ikke et lag som lever i sus og dus. Her er alle spillerne i jobb og/eller skole, det trenes på ettermiddagen og de fleste av spillerne kommer gjennom klubbens egen junioravdeling.

Det er mange unge lovende spillere i stallen, og klubben har også en relativt fersk trener i Morten Tandberg. Han som de fleste av spillerne kommer fra egen klubb, Tandberg var juniortrener i klubben for kun få år siden. Det er rett og slett imponerende, både av klubben, spillerne og Tandberg!

Vi har vår styrke i tempo og ferdigheter fremover i banen.

Spillere inn:
Magnus Hjulstad (Sarpsborg 08), Eirik Nervold (Egen juniorstall) og Krister Aunan (Strømsgodset, lån ut juli)

Spillere ut:
Erik Røsvik (Ukjent) og Marcus Bakke (Ukjent)

Som man kan se av oversikten har det ikke vært veldig stor aktivitet på spillermarkedet for Bærums del. Det er helt i tråd med klubbens filosofi, det å satse på sine egne. Av de 3 spillerne som er hentet inn vil Hjulstad ta keeperplassen, en keeper som sto 9 kamper fra start i Tippeligaen forrige sesong. Aunan er lånt inn fra Strømsgodset og går inn å forsterker en meget tynt besatt forsvarsfirer.

Laguttaket byr ikke på veldig store problemer bakover i banen, mens det er flere og gode alternativer fremover i banen. Vi tror unge Tandberg velger disse da alle er disponible i en 4-4-1-1 formasjon:

Hjulstad – Troupe, Aunan, Ruud Irgens, El-Masouri – Aalbu, Sandbu, Lundemo, Berg – Llullaku – Shaswari

Eneste lagdelen som er besatt med rutine tvers igjennom er keeperplassen. Hjulstad er et sikkert førstevalg, mens Fredrik Eriksen fortsatt holder et greit nivå. Eriksen har bakgrunn fra klubber som KIL og Moss FK.

Kvaliteten i forsvarsrekken er ok, mens bredden kan man miste nattesøvnen av. Troupe er en meget spennende høyreback og El-Masouri en rutinert og godt trent venstreback. Stopperne Aunan og Ruud Irgens er heller ingen sinker. Men bak her er det kun gode gamle Thomas Finstad som er eneste reelle alternativ. Han har vært ute med skade siden oktober og ennå er det ikke fastsatt noen sikker diagnose på hans skade.

Aalbu er en litt utypisk Bærumspiller, men en veldig viktig en. Hans fysikk vil gi laget en sårt tiltrengt dimensjon i luftspillet. Han kommer til å bekle flere roller i midtbaneleddet i løpet av sesongen. Sentralt er Sandbu bankers, mens ved siden av han vil den meget lovende Marius Lundemo ofte ta plass. Han er inventar på Norges U-18 landslag og er en meget spennende spiller. Hvis Lundemo blir satt opp høyere i banen, vil Terje Sanne spille sentralt. På venstrekanten vil Christian Berg ofte spille, men han kan utfordres av Ask Mikkelsen, Pellegrino og Nervold.

På topp vil Shaswari og Llullaku ofte spille. Dette er spillere som innehar fart, teknikk og gode bevegelser. Og ikke minst er de unge. Så unge og gode at Bærum skal prise seg lykkelige for at de ikke allerede nå spiller for større klubber. Alternativene på topp er Lundemo og Ask Mikkelsen.

Konklusjon:
Vi tror at de som følger Bærum SK i år kommer til å få noen meget gode opplevelser, hvor laget spiller offensiv fotball med flotte kombinasjoner og tekniske prestasjoner av høy klasse. Dessverre tror vi at det ikke blir mange nok slike opplevelser. Laget vil kunne slå alle på en god dag, men vi tror dessverre at troppen er for tynn og urutinert til å ta nok poeng til fornyet kontrakt. Men for all del, hvis du vil bli underholdt, ta turen til en nyoppusset Kadettangen!