Adeccoligatips 2012, nummer 13: Ull/Kisa

Kan Ull/Kisa overleve i Adeccoligaen på stram organisering og dødballer.

Etter å ha vært arbeidsledig en stund etter jobben som trener for HamKam tok Arne Erlandsen over som trener for ULL/KISA når det så som mørkest ut. Laget var fortapt nederst i 2. divisjon og trusselen om nedrykk var i høyeste grad reell. Snaue 2 år etter skal laget debutere i Adeccoligaen etter å ha rykket opp med klar margin forrige sesong. Suksesskriteriene for opprykket var god fysisk form, en meget godt organisert lag med korte avstander lagdelene imellom, kontringer og dødballer. Vi tror at dette er oppskriften de vil bruke for å prøve i år også!

Klubben har flyttet inn i et flott nytt stadion på Jessheim, har et ekspansivt næringsliv som støtter opp om klubben og vil også lokke en del mennesker på kampene. Dette gir klubben et godt økonomisk fundament.

Spillere inn:
Henrik Nordnes (Strømmen), David Jansen (Eidsvold Turn), Arnold Origi (Moss), Pål Steffen Andresen (Lillestrøm), Lars Jørgen Mork (Skedsmo), Kim Holmen (Kongsvinger), Tom Kristoffersen (Strømmen), Steevan Humberto Fortes dos Santos (Ukjent klubb)

Spillere ut:
Kenneth Andreassen (Skjetten), Truong Tran (Eidsvold Turn), Najib Javed (Eidsvold Turn), Eivind Damstuen (Ukjent), Asgeir Örn Olafsson (Ukjent), Tommy Brenna (Eidsvold Turn) og Vegard Knutsen (Ukjent)

Slik vi vurderer det så har Kisa kun hentet spillere som er bedre enn de som har forsvunnet fra klubben. Alle spillerne er forsterkninger til troppen og de fleste er på sikt forsterkninger for startoppstillingen. En god jobb er lagt ned i dette arbeidet fra klubbens side.

Erlandsen liker ikke store forandringer, og vi tror han kjører med laget han stort sett har brukt i vinter i en 4-4-2 formasjon:

Origi – Andresen, Flittie Onstad, Nordnes, Rosenkilde – Moen Hansen, Adebahr, Jørstad, Kind Mikalsen – Holmen, Soltvedt

Arnold Origi er hentet fra Moss FK og er tiltenkt keeperplassen. Origi har lang erfaring fra Adeccoligaen, samt noen kamper i Tippeligaen på utlån til Fredrikstad FK i fjor høst. Origi er landslagskeeper for Kenya og holder etter vår mening høy klasse. Alexander Vangen er også en god keeper, men må få orden på sin skade før han kan tenke på å bli en reell trussel til Origi.

Backrekken er forsterket med rutinen til Pål Steffen Andresen og Henrik Nordnes. I tillegg har de også i bakhånd en meget rutinert herremann i Tom Kristoffersen når han får tilstrekkelig med fotballtrening i beina. I tillegg finnes Petter Severeide og Ola Jørstad som gode backalternativer. Vi mener dette er laget sterkeste lagdel og Kisa er helt avhengig av at disse de eldste gutta holder seg skadefrie gjennom sesongen.

Midtbaneleddet er etter vår mening lagets svakeste lagdel. Det er flere spillere med gode ferdigheter her, men vi mener at flere av de har for dårlig evne til å dekke nødvendige rom defensivt. Moen Hansen er god på sitt beste, men variabel. Kind Mikalsen har god hurtighet men mangler rutine. Jørstad og Adebahr bør se seg over skuldrene når Kristoffersen er fit for fight.

På topp er det først og fremst Kim Holmen og Eirik Soltvedt som skal stå for målproduksjonen. Soltvedt har vist i flere sesonger at han er en glimrende spiller i 2. divisjon, men har til gode å slå igjennom på høyere nivå. Kim Holmen har meget god hurtighet, men har en tendens til å trenge for mange sjanser for å lage mål. Hans lange innkast tilfører laget mulighet for å kaste fra midtstreken og inn. Fortes dos Santos er en meget spennende spiss fra Kapp Verde som står for fysikk og hurtighet, og vil når han er akklimatisert til norske forhold bli en bidragsyter på topp. Andreas Castillas er også et godt alternativ, da først og fremst hvis de vil ha en hengende spiss.

Konklusjon:
ULL/KISA har vært gode gjennom hele oppkjøringen. De er godt organisert, gode i kontringsspillet og sterke på dødball. Vi tror allikevel at Kisa vil få erfare at det er hakket tøffere å sitte sammen som lag, når lagene de møter er vesentlig bedre enn i fjor. Vi tror midtbaneleddet vil slå sprekker og at en noe langsom backrekke ikke vil klare å demme opp tilstrekkelig. Skal laget overleve må spissene levere på topp og de bør ha god uttelling på dødballer. Vi tror ULL/KISA rykker ned, men vil på ingen måte være noen kasteball i årets Adeccoliga.