Adeccoligatips 2012, nummer 12: Strømmen

Strømmen må være heldige med skader og karantener, ellers kan det bli stygt.

Etter en dramatisk siste serierunde i fjorårets Adeccoliga berget laget plassen med et nødskrik. Med bedre målforskjell krøp de opp på sikker plass, etter å ha ligget under nedrykksstreken mye av høstsesongen. Dette medførte at Strømmen IF klarte å overleve «den vanskelige andresesongen», og nå kan se på seg selv som en etablert Adeccoligaklubb. Klubben har svært begrensete midler, men det er et trygt og sunt økonomisk fundament.

Dette året skal klubben prøve å ta steg videre oppover tabellen. De har litt romsligere rammer rundt laget i år, og man håper på å slippe en tilsvarende høst de hadde i fjor. Vi tror det fortsatt kommer til å bli neglebiting på Strømmen Stadion også denne sesongen. De har riktignok gjort store grep i spillerstallen, noe som har gitt en dyrere og (kanskje) sterkere startoppstilling. Det som bekymrer oss er dekningen i troppen. Utenfor de 12-13 beste spillerne er det meget tynt.

Sikter mot midten av tabellen, men er avhengig av å holde oss mest mulig skadefrie.

Spillere inn:
Stian Rasch (Asker), Kristoffer Tokstad (LSK), Marius Amundsen (LSK), Tom Nordheim(Kjelsås IL), Lars-Erik Figved (FK Tønsberg), Steinar Strømnes (Åtvidaberg, Sverige), Colin N’Kee (Lån Strømsgodset), Simen Stamsø Møller (TIL), Armin Sistek (Asker), Wilhelm Adra (egen juniorstall) og Anthony Davies (egen juniorstall).

Spillere ut:
Tom Kristofferson (Ull/Kisa), Jonas Rygg (Lyn), Tom Sadeh (Lyn), Emilio Garcia (Grorud), Erik Walcott (lån Grorud), Henrik Nordnes (Ull/Kisa), Christer Jensen (HamKam), Nikolai Djupesland (Skeid), Johan Nås (Frigg), Tim Strøm Pedersen (Nesodden), Danielson Monteiro (ukjent), Erlend Krogsgård (hvileår) Olivier N’Siabamfumu (Frankrike), Andreas Moen (KIL) og Ibba (VIF).

15 spillere ut og 11 spillere inn, som nevnt store utskiftninger i stallen. Halvparten av fjorårets startoppstilling er borte (Nordnes, Kristoffersen, Djupesland, Ibba, N’Siabamfumu og Moen). Blant disse spillerne er det både mye rutine som er borte, samtidig som det er en god del målpoeng som også har forsvunnet ut porten på Strømmen Stadion. Men som tidligere nevnt så er ikke det den største bekymringen.

Det har også vært utskiftninger på trenersiden. Thomas Berntsen og Andras Holter sa takk for seg etter sesongen. Inn har kommet Erland Johnsen, et vel beskrevet blad som spiller med bakgrunn i store klubber i inn- og utland. Med seg har han Tom Selmer som assistent. Trenerne har stort sett valgt å bruke en 4-4-2 formasjon i vinter, men vi vet at de også har testet ut 4-5-1 til alternativt bruk. Vi tror de nye trenerne sender disse 11 ut på Bryne Stadion 9 april:

Kerr – Amundsen, Strømnes, Bjørnevik, Nilsen – Tokstad, Rasch, Van Den Burgt, Olsen – Sistek, Møller.

Bakerst er laget godt forspent. Fjorårets førstekeeper Martin Jørgensen holder godt nivå, men må antakelig vike for en skadefri Duwayne Kerr. Kerr er landslagskeeper på det Jamaicanske landslaget og har et meget høyt bestenivå. Ulempen er at han er noe skadeutsatt.

Backrekken holder god Adeccoligastandard. Mye rutine på stopperplass i Bjørnevik og Stømnes, et stopperpar som utfordres sterkt av unge Yabre fra Elfenbenskysten. Utover det har laget kun Figved og Thorud som kan dekke defensive posisjoner i laget. De er til gjengjeld veldig venstrevridde og kan kun spille på venstresiden.

Midtbaneleddet er sterkt. Alle spillerne innehar god løpskraft og gode ferdigheter. Rasch har vært Askers beste spillere i noen år nå, og bør tilføre laget kreativitet og løpskraft. En meget spennende lagdel, hvis de holder seg skadefrie For utenfor de nevnte fire er det kun Nordheim som er ny fra Kjelsås IL, som er alternativ.

Det er flere spillere som kan spille på topp blant midtbanespillerne, men i og med at dekningen i det leddet ikke er så stor må man belage seg på N’Kee som alternativ hvis Sistek eller Møller er ute. Med en litt skadeutsatt Sistek, hviler det et stort ansvar på Møller. Et ansvar han etter vår mening er god nok til å ta.

Konklusjon:
Vi mener at startoppstillingen til Strømmen IF holder klart Adeccoliganivå, og har de marginene med seg med hensyn til skader og karantener så kan laget klatre ytterligere noen plasser oppover på tabellen. Men vi tror den manglende bredden i troppen gjør at Strømmen IF må belage seg på en sesong på nedre halvdel, men at de fortsatt kan kalle seg Adeccoligalag i 2013.