Adeccoligatips 2012, nummer 11: Bryne

Vil en kronglete oppkjøring, både på og utenfor banen, få klubben og laget på tå hev?

Bryne FK så på forsesongen i fjor ut som et klart opprykkslag. Sin vane tro hadde de forsterket tungt inn mot sesongen og presterte veldig godt i treningskampene. De startet også sesongen godt med seier borte mot Sandnes Ulf som senere rykket opp. Enden på visa ble uansett, nær sagt som vanlig, at Bryne FK havnet et godt stykke ned på tabellen. De tre seneste årene i Adeccoligaen har de endt på plasseringene 9, 9 og 8.

For en klubb med et stort budsjett sett i Adecco-målestokk, god klubbhistorie, profesjonell og dyr spillerstall er dette ikke godt nok. Men kanskje det snur dette året? Til nå i år har laget prestert meget variabelt i treningskampene, veldig ulikt de. I tillegg prates det om en viss uro internt i prestasjonsgruppa. Kanskje det er nettopp dette som vil få klubben og laget på tå hev når det gjelder og prestere på det nivået forutsetningene tilsier?

Spillere inn:
Kris Bright (Klubbløs), Geir André Herrem (Flora Tallinn, Estland), Jonas Vølstad Fjeldsbø (Ålgård), Håvard Urstad (Ålgård), Marius Lode (Frøyland) og Diogo Fernandez (Belo Jardim, Brasil)

Spillere ut:
Christer Fjellstad (Nybergsund), Klaus Vikesdal Petersen (Stavanger), Mats Cato Moldskred (Brage, Sverige), Martin Norbye (Alta), Marius Bjorheim (Egersund), Efe Prince Ehiorobo (Ukjent), Lundrim Binaku (Egersund) og Tommy Høiland (Sandnes Ulf)

Solide spillere har falt ut av troppen. De som preget laget mest er Christer Fjellstad, selv om han var lenge ute med skade, og Tommy Høiland som scoret 6 mål. I tillegg var også både Nordbye, Ehiorobo og Vikesdal Petersen ofte innom startelleveren. Vi mener at klubben har fått fullgode erstattere på topp i Bright og Herrem, bare de holder seg på banen og ikke i behandlingsrommet. Bakover på banen vil de savne en Fjellstad i toppform, men det går gode ord om Lode fra lokalklubben Frøyland som stoppererstatter.

Når trener Tommy Bergersen har alle tilgjengelige så har han en fin utfordring med å ta ut laget. Det er mange som føler de bør spille, særlig på topp, og det kan skape noe disharmoni. Tidligere har Bryne ofte spilt i en 4-4-2 formasjon, men vi vet at det er gjort eksperimenter med 4-3-1-2 nå sent i oppkjøringen. Vi tror skadesituasjonen tilsier at Bryne forsetter i 4-3-1-2 og setter derfor opp laget slik:

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Midtsian – Nyborg, Ertzeid, Stokkeland – Fernandez – Herrem, Helle

Keeperplassen er Kristiansen sin. Han har vært innom U-21 landslaget og har blitt en solid målvakt. Hans styrker er definitivt igangsettinger og at han er en god skuddstopper. Høidahl er 2. valget.

I og med Møsters skadesituasjon så vil Risholt bekle stopperplass inntil videre. Møster er et selvfølgelig valg når han er tilbake, men det vil nok drøye en stund. Gulowsen kan meget fint gå inn å gjøre en god stopperjobb på vegne av nevnte Risholt eller Lode. Urstad har gitt Midtsian konkurranse på venstrebacken i vinter, men vi tror valget faller ned på det gamle sikre.

I midtbaneleddet har vi valgt å stille med 3 spillere, mye på grunn av skadesituasjonen i laget. Vi tror Bryne får mest ut av troppen som er disponibel med å bruke 3 sentrale hvor det finnes mange gode alternativer. Ertzeid, Stokkeland, Romslo, Stenersen, Larshus Larsen og Høyland kan brukes her. Fernandez er det naturlige valget i den offensive rollen.

I og med at Bright er skadet og Risholt er nede som stopper gir spissparet seg selv. Helle og Herrem vil uansett utgjøre en fryktinngytende duo der fremme.

Konklusjon:
Vi mener spillertroppen er sterk nok til å kjempe opp mot kvalikplassene på tabellen. Allikevel tipper vi laget på en 11. plass. Begrunnelsen er at de har hatt Møster og Ertzeid lenge ute med skader, Bright og Herrem er meget skadeutsatt. I tillegg så har som nevnt laget prestert langt under hva man kan forvente de tre siste sesongene. Hvis Bergersen klarer å få tilbake harmonien i gruppen og får nøkkelspillerne på beina vil vårt tabelltips ganske sikkert bli gjort til skamme!