Adeccoligatips 2012, nummer 10: Ranheim

Kan Rosenborgs lillebror overraske på ny?

Med en strategi som går ut på å ha spillere på korte kontrakter, spillere i jobb/studier, lokal profil med stor tyngde av spillere fra Trøndelag i troppen og et tett samarbeid med RBK har Ranheim virkelig tatt Adeccoligaen med storm de to siste sesongene. Da Hansen/Ulseth hoppet av etter et år i Adeccoligaen trodde mange det skulle bli vanskelig å fortsatt holde laget i toppen av tabellen.

Asmund Bjørkan overtok roret og sto med glans i sin første sesong som trener i klubben, etter å ha høstet erfaringer i Alta IF. I år har han fått med seg Gøril Kringen som makker, og det blir meget spennende å se hva de sammen kan utrette med årets Ranheim utgave.

Spillere inn:
Even Barli (Rosenborg), Osei Oviasu (Rosenborg), Are Tronseth (Haugesund), Ole Kristian Kråkmo (Haugesund), Thomas Rønning (Bodø/Glimt), Gjermund Åsen (Rosenborg, lån forlenget ut juli), Mads Reginiussen (Tromsø), Bjørn Christian Müller (Strindheim) og Emeh Izuchukwu (Assyriska, Sverige)

Spillere ut:
Andreas Lindberg (IFK Norrköping, Sverige), Eivind Bratseth (Studier i Sør-Afrika), Christian Sæther Moen (Ukjent), Vegard Voll (Levanger), Nichlas Lyngmo (Charlottenlund), Jo Sondre Aas (Sandefjord), Espen Sødahl (Byåsen), Finn-Magnus Johannessen (Byåsen) og Ivar A. Sandvik (Legger opp)

Klubben har nok en gang vært aktive på spillermarkedet. Tilsynelatende kan det se ut som Ranheim har gått i pluss i dette markedet i vinter, men vi tviler på om de viktige brikkene som har forsvunnet er erstattet. Bakerst har Lindberg forlatt klubben, et savn vi tror blir meget stort. Ikke at Barli er noen dårlig keeper, men fordi Lindberg var Adeccoligaens beste keeper i to sesonger. Rutinerte Sandvik er erstattet med Tronseth noe som vi tror er et bytte mellom to like gode spillere. Vegard Voll vi bli savnet med sin duellkraft og rutine på midten. Lengst der fremme har Jo Sondre Aas levert varene, og vi tror tomrommet etter storscoreren blir stort å dekke for Izuchukwu.

Med tett konkurranse om flere plasser tror vi Bjørkan velger disse 11 i en 4-2-3-1 formasjon når alle er disponible:

Barli – Kråkmo, Tronseth, Moe, Malmo – Åsen, Reginiussen – Bye, Stene, Krogstad – Izuchukwu

Lindberg vil bli sårt savnet, ingen tvil om det. Allikevel blir det spennende å se om Barli kan utvikle seg fra å være en ung og lovende keeper trygt beskyttet i de yngre rekker i RBK, til å bli en keeper RBK henter tilbake og satser på.

Forsvarsfireren holder god kvalitet. Mye rutine i Tronseth, Kråkmo og Sørli. Brede Moe kom inn forrige sesong og fylte tomrommet etter Tom Erik Nordberg som gikk til RBK med glans. Malmo, Rønning er gode backer og Oviasu kan gå rett inn og gjøre en god stopperjobb. Et godt forspent forsvarsledd. Det hersker en viss usikkerhet om Sandvik vil aksle Ranheim-trøya i år. Tidligere ble det annonsert at han la støvlene på hylla, men er meldt inn som spiller på lagets spillerliste.

Gjermund Åsen vil i første omgang spille vårsesongen for Ranheim. Åsen er en spiller det knyttes forventninger til i år, etter han periodevis var meget god for Ranheim i fjor høst. Ved siden av seg har han Reginiussen som holder bra klasse, samt at Løkberg også er en meget habil sentral midtbanespiller.

Robert Stene er en spennende og målfarlig hengende spiss. Har i vinter vært koplet til en overgang til RBK, men ble værende i Ranheim. Det tror jeg de skal prise seg lykkelige for! Stene scoret 9 mål i 2010 og hele 14 mål i 2011. Sammen med Jo Sondre Aas har de sammen stått for nærmere 45% av Ranheims mål. Kantposisjonene dekkes av Bye, Stilson eller Krogstad. Gode Krogstad har slitt med skader i vinter, noe som vil redusere lagets styrke i starten. Åsen og Rønning kan også benyttes i kantroller.

Lengst der fremme må Izuchukwu levere. Som vi har vært inne på et stort ansvar hviler på han. Alternativene de har på topp er få, men Bendik Bye vil nok kunne fungere godt også i den rollen.

Konklusjon:
Etter 5. og 4. plass de seineste sesongene tror vi at Ranheim IL havner lengre ned på tabellen denne sesongen. De har fått inn gode spillere som erstattere til de som har forlatt klubben, men vi tror ikke de nye klarer å gjøre en like god jobb. Savnet etter Lindberg, Sandvik, Voll og Aas blir stort. Et eventyr har det vært, vi tror dessverre neste kapittel vil handle om en tilværelse lengre ned på tabellen. 10 plass.