Adeccoligatips 2012, nummer 9: Notodden

Notodden FK, det beste nyopprykkete laget!

Notodden rykket opp med klar margin under Brede Halvorsens ledelse forrige sesong. De var ubeseiret til langt utpå høsten, og hvis de virkelig hadde ønsket og holdt konsentrasjonen oppe tror vi de ville gått gjennom serien uten tap. 68 poeng og 79 mål scoret er uansett en flott prestasjon.

Et lag som presterer så godt opprykksåret har en tendens til å klare seg godt også i divisjonen over påfølgende sesong. Notodden har en klar og definert spillestil som innebærer ball langs bakken og mange samtidige bevegelser. Laget er godt besatt og har en fin miks mellom unge og etablerte spillere.

Vi er optimister og gleder oss. Vi takker for tilliten i deres tabelltips!

Spillere inn:
Christian Bjerke (Brumunddal), Tor Omar Sande (Randaberg), Alexander Nynes (Byåsen), Einar Lundefaret (Skarphedin), Martin Holmen (Moss), Erlend Kasin (Egen juniorstall), Øystein Aksnes (Fyllingsdalen) og Bardh Shala (lån Strømsgodset)

Spillere ut:
Tor-Mattis Kåven (Nest Sotra) og Kristian Ystaas (Sola)

Som vi ser så har det kommer langt flere spillere inn i troppen enn det som har forsvunnet ut. Dette gir Brede Halvorsen langt flere alternativer når han skal ta ut laget. Allikevel så vil laget savne Kåven som har reist til Sotra. Kåven har vært en toneangivende spiller for Notodden i flere sesonger med en rekke scoringer og målgivende pasninger. Tomrommet etter han er det først og fremst Shala, Aksnes og Holmen som må dekke.

Som nevnt har trener Halvorsen flere valgmuligheter når han skal sette opp laget. Vi vet det er en del utfordringer med hensyn til skader i forkant av serieåpningen, men tror dette er en optimal ellever i en 4-2-3-1 formasjon ved fulltallig tropp:

Marques – Amundsen, Jahr, Lien, Granerud – Alsaker, Velta – Holmen, Dahle, Nynes - Shala

Christian Bjerke må finne seg i å stille seg bak Marques i køen som keeper. Marques har vært meget god i oppkjøringen og er et soleklart førstevalg for Notodden.

I bakre leddet er Lien selvskreven som stopper. Ved siden av han kan både Jenssen og Jahr spille. På sidebackene er Granerud og Amundsen førstevalget, men både Sande, Helgerud og Jahr kan havne på back.

Sentral midtbane vil bekles av Velta og Alsaker. I serieåpningen er trolig Alsaker ute, derfor vil enten Jahr eller Aksnes balansere midten sammen med Velta.

Kantspillere har laget flust av, spesielt på høyresiden. Holmen som er ny fra Moss FK ser ut til å starte, men både Enger, Skogen og Kleven er gode erstattere og kan fort få en startplass. På motsatt side er det Nynes som er ny fra Byåsen som ser ut til å kapre plassen, men her kan også Granerud steppe inn.

I spissrollene er det Dahle med fortid i Odd og Sogndal som spiller hengende spiss, mens nylig innlånte Bard Shala fra Strømsgodset vil prøve å fortsette med å banke inn mål slik han gjorde for Skeid forrige sesong.

Konklusjon:
Notodden FK virket meget solide i opprykkssesongen, og vi tror laget fortsetter å utvikle seg videre. Med en innarbeidet spillestil, en forsterket tropp og under rutinert ledelse av trener Halvorsen tror vi laget blir det beste av dem som rykket opp til Adeccoligaen.