Adeccoligatips 2012, nummer 7: Hødd

Kanskje det mest spennende offensive laget i fjor. Vil Hødd klare å gjenskape den offensive magien?

Hødd var kanskje den største positive overraskelsen i fjorårets Adeccoliga. I perioder spilte laget feiende flott angrepsfotball med gode bevegelser og godt pasningsspill. Klubben er ambisiøs, har et budsjett som gir rom for bra satsning, men har også et edruelig syn på at de skal ha frem unge og helst egne spillere.

Laget har under vinterens treningskamper imponert mange med fortsatt godt spill, med kanskje solide 4-0 mot Bryne FK på La Manga som beste resultat. I de siste kampene har laget derimot hatt det litt tungt og vi tror det er mange spente personer rundt Hødd nå rett før seriestart.

Spillere inn:
Pål André Helland (Byåsen), Fredrik Aursnes (Hareid), Kazeem Ahmed (Tavsanli Linyitspor, Tyrkia) og Elias Nonso Lala (Enyimba, Nigeria, lån ut sesongen)

Spillere ut:
Adama Diomande (Strømsgodset), Pape Formose Mendy (Follo FK), Emil Viddal (Spjelkavik), Faysal Ahmed (Lørenskog IF) og Dag Roar Ørsal (Legger opp)

Midt i forrige sesong solgte Hødd Kazeem Ahmed til tyrkisk fotball. Denne spilleren er nå tilbake i klubben og vi tror han vil fortsette å herje med venstrebacker i Adeccoligaen. I tillegg har de fått inn en spennende ung spiss fra Nigeria på 20 år, som skal være en meget spennende spiller og som kanskje vil gi Karlsen konkurranse på spissplassen etter hvert. Helland skal prøve å dekke over savnet av Diomande som scoret 14 mål fra sin kantposisjon. Det tror vi blir tøft, men skuddfoten til Helland er det uansett ikke noe i veien med.

Så etter vinterens strabaser på overgangsmarkedet tror vi trener Lars Arne Nilsen vil plukke ut disse 11 spillerne i en 4-3-3 formasjon:

Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Torset, Sandal – Ahmed, Karlsen, Helland.

Hvis så er tilfelle vil kun en posisjon være forandret fra forrige sesong, nemlig Helland inn som venstre kant i stedet for Diomande. Dette vitner om god kontinuitet, samtidig som det vil være et pluss at unge spillere utenfor laget har fått ett år til på baken.

Keeperplassen blir tatt hånd om av Nyland. En ung lovende keeper som i forrige sesong fikk sin debut på U-21 landslaget til Norge. Urke vikarierer ved behov.

Forsvarsrekka klarte seg glimrende selv med bautaen Klock ute i nesten halvparten av kampene. Nå er han tilbake sammen med bunnsolide Moltu i midtforsvaret. Hødd har to gode erstattere i Grimstad og Lid-Kleppe ved behov. På sidebackene var Latifu og Brandal gode, og kommer til å fortsatt inneha disse plassene.

Den samme trioen på midten som stort sett ble brukt i forrige sesong ser ut til å bli valgt også i år. Heltne Nilsen styrte denne trioen med bravur fra sin ankerposisjon, mens både Torset og Sandal var løpsvillige, målfarlige indreløpere med god ferdigheter. Nærmeste innhoppere i dette leddet er trolig Haanes og Standal.

Vi har stor tro på at angrepstrioen til Hødd vil skape vanskeligheter for mangt et forsvar i år. Ahmed, Karlsen og Helland ja, men også spennende erstattere som Mork, Heltne og Elias Lala vil kunne bli en håndfull for mange forsvarere.

Konklusjon:
Hødd skal inn i en sesong hvor de skal etablere seg i Adeccoligaen. Vi har stor tro på at de skal klare det, selv om vi ikke ser for oss at de tar mange steg oppover tabellen fra i fjor. Laget har en bred og god tropp med god dekning i en del posisjoner. I tillegg har de en fordel ved at det ofte kan være litt vrient med reisevei og værforhold i forbindelse med kamper på velkjente Høddvoll. Dette gjør Hødd til et lag som tar litt flere poeng hjemme. Vi tipper laget på 7. plass, og ønsker det fargerike laget fra Ulsteinvik lykke til. Kun marginer gjør at vi ikke tipper de høyere!