Adeccoligatips 2012, nummer 6: Mjøndalen

Mjøndalen har lagt sten på sten og nærmer seg toppen. Vi lurer på om de har bygd solid nok til å blande seg inn i kampen om kvalifiseringsplass.

Gutta fra nedre eiker har vært dyktige, meget dyktige. Etter opprykket i 2008 har de vært i Adeccoligaen siden og gyver nå løs på sin fjerde strake sesong. Denne prestasjonen er stor da vi vet de har klart det i skyggen av Strømsgodset og med meget begrensete midler. D

et skal dog sies at de på nåværende tidspunkt ikke er noen lettvekter med hensyn til budsjettstørrelse, og må regne med at det stilles større forventninger til de i år og årene fremover. Kenneth Karlsen og Vegard Hansen har hele tiden vært klar over sine begrensninger og muligheter, og har vært dyktige til å se løsninger innenfor rammebetingelsene som til enhver tid gjelder.

I år har klubben bygd ny stadion og lagt kunstgress som banedekke. Vi er litt usikre på om dette på kort sikt er en fordel for laget, da hjemmebanefordelen de har hatt på en variabel Nedre Eiker Stadion kanskje blir visket bort. Uansett så vil det gi klubben et løft, noe som også sikkert gir det sportslige et løft i form av økt interesse og mer penger å rutte med.

I og med nytt banedekke har laget brukt mye av tiden i vinter på å etablere et fast offensivt spillmønster. Sist gang Mjøndalen brukte mye tid på dette og gikk bort fra deres egentlige måte å spille på som i seinere tid har vært fysikk, dødballer og en direkte stil, slet klubben voldsomt og reddet plassen så vidt det var i 2010.

Vi er fantastisk fornøyd hvis vi ender så høyt. Men vi er i gruppen av lag som kan ta den siste kvalikplassen.

Spillere inn:
Anders Karlsen (Bodø/Glimt), Pål Kirkevold (HamKam), Kim Berntzen (egen juniorstall), Ivar Andreas Forn (Bodø/Glimt) og Benjamin Stokke (Sandefjord)

Spillere ut:
Anders Rotevatn (legger opp), Victor Larsson (Ukjent), Bajram Ajeti (Birkebeineren), Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset), Kristian Høvring (Randaberg), Petar Rnkovic (ukjent) og Daniel Reinoso (FK Tønsberg)

Av spillere det er verdt å merke seg har forlatt klubben er Rnkovic, Rotevatn og Rønning Ovenstad. De har vært markante profiler i Mjøndalen i den seinere tid, men vi mener at de har blitt erstattet med henholdsvis Kirkevold fra Hamar, Forn fra Bodø og Stokke fra Sandefjord. Høvring og Reinoso har også vært gode bidragsytere, men var sist sesong skadet.

At Mjøndalen endte opp med spillere som Karlsen og Kirkevold er imponerende. Dette er spillere som helt klart var interessante for større klubber, og det var mange som sperret øynene opp da spesielt Kirkevold signerte for de brune.

Av nye spillere inn må man nesten ta med Rhett Bernstein også. Han ble skadet etter en serierunde i fjor, men imponerte så mye på oppkjøringen for uhellet at han ble tilbudt ny kontrakt.

Mjøndalen bruker en 4-4-2 formasjon, noe som forandres til 4-4-1-1 hvis Kortgaard Ingebrigtsen spiller på spissplass. Vi tror Mjøndalen velger slik hvis de får velge fra skadefri tropp;

Forn – Rønningene, Bernstein, Sundli, Helton – Ohr, Idriz, Karlsen, Kortgaard Ingebrigtsen- Kirkevold, Paul

Forn og danske Larsen kjemper en jevn kamp om keeperplassen. Vi tror Forn stikker av med plassen, selv om konkurransen er hard. Vi tror også at Mjøndalen selv kunne tenkt seg å ha et klarere førstevalg.

Forsvarsfireren til Mjøndalen er solid, og i tillegg har de meget god dekning på alle posisjoner. Hvis Helton og Rønningene velges på backene, har de Granaas, Strange og Solberg som backup. Hvis Bernstein og Sundli velges som stoppere har de Rønningene og Boldt som backup. En meget solid lagdel.

I midtbanefireren finnes det også mye kvalitet. Ohr nærmer seg gammelt slag, Idriz er av Adeccoligaens beste ankere, Karlsen en løpsmaskin og Kortgaard Ingebrigtsen en klassespiller. Til dekning har de unge Fossum som har spilt mye i vinter, Gunnarsson, Helton og Stokke.

Lengst fremme har Paul gjort comeback, Norges raskeste spiss. I tillegg til Gulsvik, Stokke, Kirkevold og Kortgaard Ingebrigtsen. Sterkt ledd.

Konklusjon:
Så hvorfor tipper vi ikke Mjøndalen høyere? Jo selv om de har god dekning over hele laget, har gode spillere i flere posisjoner og et rutinert trenerteam, er det noen forhold som gjør at de ikke når helt opp. Usikkerhet med hensyn overgang ny stadion er en. En annen er at spillerne er gode, men ikke helt av samme kaliberet som de på de beste lagene. Og sist men ikke minst, Mjøndalen skynder seg sakte! En 6. plass vil være en flott prestasjon!