Adeccoligatips 2012, nummer 5: Bodø Glimt

Er det håp om retur til Tippeligaen for Glimt, med de legendariske Berg-brødrene arbeidende i kulissene?

Det har vært tøffe tider rundt den økonomiske situasjonen i Glimt de seineste årene. Nå ser det ut til at økonomi er på stell og klubben er klar for å jakte plass i landets øverste divisjon igjen. Bodøfolket savner Tippeligaen og er et relativt kravstort publikum. Etter to år i Adeccoligaen kreves det nå opprykk på Aspmyra.

Cato Hansen tok over som trener etter at Kåre Ingebrigtsen måtte gå midtveis i fjorårets sesong. Den ferske treneren fikk umiddelbart suksess, og loset laget inn til en akseptabel 5. plass.

Spillere inn:
Thomas Braaten (Alta), Vegard Braaten (Lokeren, Belgia), Ulrik Berglann (Egen juniorstall), Ulrik Saltnes (Egen juniorstall), Papa Alioune Ndiaye (Diambars, Senegal), Tommy Knarvik (Viking), Krister Wemberg (Molde, lån ut sesongen) og Vieux Sané (Diambars, Senegal)

Spillere ut:
Mounir Hamoud (Strømsgodset), Daniel Berntsen (Rosenborg), Karl Morten Eek (Umeå, Sverige), Torgeir Dahle (Byåsen, tilbake etter lån), Thomas Rønning (Ranheim), Anders Karlsen (Mjøndalen), Stig Johansen (Legger opp), Håvard Sakariassen (Legger opp), Martin Bjørnbak (Haugesund) og Ivar Andreas Forn (Mjøndalen)

Det har vært stor aktivitet i lokalene på Aspmyra etter endt sesong. 8 nye spillere har kommet inn, samtidig som hele 11 spillere har forlatt klubben. Trener Hansen var på utkikk etter spillere helt til siste sekund av dette overgangsvinduet, men klarte ikke å signere noen helt på tampen. Flere gode spillere har forsvunnet, da først og fremst Berntsen, Hamoud og Bjørnbak. Disse er forsøkt erstattet med brødrene Braaten, Knarvik, Wemberg og to spillere fra Diambars. Selv om det har forsvunnet mange og gode spillere ut, mener vi at laget ikke er svekket inn mot denne sesongen.

Det er såkalte luksusproblemer i flere posisjoner når Cato Hansen skal ta ut laget. I en 4-3-3 formasjon tror vi han velger slik:

Londak – Jacobsen, Nordberg, Wemberg, Imingen – Knarvik, Berg, N’Diaye – Robertsen – Khalili – Johansen

Kolstad og Londak utgjør et meget sterkt keeperteam. Londak er hestehodet foran. Kolstad har en meget god egenskap i at laget ofte vinner når han står bakers.

Vi har valgt å sette opp Wemberg og Nordberg som stopperpar. Disse kan meget fint utfordres av fjorårets Alta-kaptein Thomas Braathen. I tillegg har Christian Berg med hell vikariert i midtforsvaret. På backplassene ser Jacobsen og Imingen ut som klare førstevalg, men danske Skovgaard er alternativet.

Midtbaneleddet ser meget sterkt ut. Christian Berg som anker, N’Diaye og Knarvik som indreløpere. Det går gjetord om denne N’Diaye, og det blir spennende å se hva han kan levere. I bakhånd finnes Sanê, som fikk 3 kamper for TIL i Tippeligaen i fjor. Unge Saltnes vil også få kamper, både på grunn av kvalitet men også på grunn av at de numerisk er litt få spillere i midtbaneleddet.

På topp er det en durabelig kamp mellom Kahlili og Braathen om spissplassen. Det er helt åpent hvem som tar denne plassen. Begge er kvalitetsspillere på dette nivået, og det vil egentlig være litt synd hvis fjorårets toppscorer i Adeccoligaen med 18 mål må sitte på benken. Men slik dekning må man kanskje ha hvis man skal rykke opp? Kantposisjonene har vi gitt til Johansen og Robertsen, men det finnes også gode alternativer i Stensland, Nordberg og Berglann. Alt i alt så er angrepet til Glimt en sterk lagdel.

Konklusjon:
Hvis Bodø/Glimt skal ta steget opp i år er de nødt til å prestere bedre på bortebane, et problem de har hatt helt siden tiden i Tippeligaen. De vant kun 6 kamper på utebane forrige sesong, og det er ikke nok til å være på topp 2. De økonomiske rammebetingelsene er gode, de har en hel by bak seg i medgang og de har en sterk tropp. Vi tror Glimt kan utfordre i hvert fall de lagene vi har på 3. og 4. plass, men da må borteproblematikken løses.