Danielle Young Joshua Leah
Danielle Young Joshua Leah

Danielle har to vaginaer – fikk tvillinger

Babyene hadde hver sin livmor.

Da legene oppdaget at britiske Danielle Young var gravid, fikk de nærmest hakeslepp.

Den 29 år gamle kvinnen fra Bridgewater har nemlig to vaginaer med tilhørende livmorer. Sjansen for at hun skulle bli gravid var liten, ettersom livmorene var for små til å bære fram barn. I tillegg var egglederen i den ene livmoren fullstendig blokkert.

Likevel klarte hun det utrolige – å bli gravid i begge livmorene. Samtidig.

Les også: Hazel (27) har to vaginaer

Usannsynlig

Sjansene for det er utrolige én av fem millioner. Færre enn 100 kvinner i hele verden har opplevd det samme.

– En fødselslege vil se dette én gang i løpet av livet. Egget må ha kommet seg gjennom den egglederen som legene trodde var blokkert. Det er ekstremt uvanlig, sier professor i fødselsmedisin ved Kings College Hospital i London, Andrew Shennan, til Worldwide Features.

Også én gang tidligere har Young knust alle odds og fått en datter. Bare fem måneder etter fødselen ble hun gravid igjen. Det ble en sjokkopplevelse uten like.

– Da jeg tok ultralyd og skanneren gikk over magen min kunne vi se hjerteslagene. Så ble sykepleieren rar i ansiktet. Hun beveget litt på skanneren og der var nok et hjerteslag i den andre livmoren. Jeg var gravid med tvillinger, forteller Young.

Kan ha blitt gravid to ganger

Legene kunne se at de to babyene var i live og utviklet seg normalt i hver sin livmor.

– De var svært forundret. De kunne ikke engang si om de var blitt unnfanget på samme tid. Jeg kan ha blitt gravid to ganger, med to ukers mellomrom, sier Young.

Joshua og Leah kom til verden med keisersnitt bare seks måneder ut i svangerskapet, av frykt for at tvillingene ikke ville overleve en normal fødsel. Etter en lang periode på sykehus, kunne de utskrives og nylig feiret de sin fire års fødselsdag.

– Når de blir eldre vil jeg fortelle dem om hvordan de ble født mot alle odds. Når jeg ser på dem vet jeg at mirakler faktisk kan skje.