Videoen av vogntoget som søndag rev med seg en bergingsbil utfor den stupbratte skråningen på Fylkesvei 78 i Leirfjord slår alle rekorder på tv2.no.

Tirsdag formiddag viser ferske tall at de ulike versjonene av videoen i flere artikler på tv2.no er sett av flere hundre tusener på nett, inkludert mobil og nettbrett.

Nå ligger videoen på topp hos flere av de største internasjonale nyhetsnettstedene.

Hendelsen ble filmet av lærer og hobbyfotograf Gunn Iren Johnsrud.

Har du virkelig ikke sett den? SE VIDEOEN HER!

Verden klikker

Det var søndag kveld at videoen ble vist første gang i TV 2s nyhetssendinger og i løpet av det nærmeste døgnet ble den videreformidlet til flere internasjonale nyhetsbyråer.

Det resulterte i at den mandag ble vist i en rekke lands nyhetssendinger på TV, og nyhetsnettsteder verden over har den på topp 3 over de meste sette videoer.

Hvor mange som egentlig har sett videoen på nett når den topper lista til BBC vites ikke.

Men når den samtidig er på topp 3 over mest sette video på nett hos NBC og ABC i USA, samt en rekke andre lands største nyhetsnettssteder tar vi ikke mye feil hvis videoen allerede er sett av flere millioner seere og lesere verden over.

LES OGSÅ: Vogntoget hadde bare ett hjul med kjetting på

Gunn Iren Johnsrud 220 bilde (Foto: Privat)

– Var sikker på at sjåføren omkom

Gunn Iren Johnsrud hadde filmet bergingsbilens forsøk på å slepe vogntoget opp bakken ved Leirfjord i nær 30 minutter da det uvirkelige skjedde.

– Mens jeg befant meg et stykke bak vogntoget begynte det plutselig å velte over autovernet og dro med seg bergingsbilen, forteller hun til tv2.no.

– Akkurat der og da konsentrerte jeg meg om å filme, men jeg må innrømme at jeg var sikker på at sjåføren i vogntoget ikke kunne ha overlevd, forteller hun.

LES OGSÅ: Vogntogdramaet: Her kunne bergingsmannen ha sittet

Usedvanlig god amatørvideo

Johnsrud har fått mye positive reaksjoner for videoen, som erfarne TV-folk på nyhetsdesken i TV 2 oppfatter som usedvanlig god.

Ofte vil amatørfotografer forsøke å zoome i slike situasjoner med det resultat at kameraet vingler unødvendig mye.

Men Johnsrud holdt kamera stødig med samme utsnitt hele veien.

– Jeg må nok takke min bror, som er ansatt i TV 2, for god opplæring opp gjennom årene, sier hun om sine fotokunnskaper.

LES OGSÅ: Gunn filmet den vanvittige vogntogvideoen

Overlevde mirakuløst

Føreren av bergingsbilen fra Falcken, Arnt Ove Brattbakk, priser seg lykkelig over at han kom seg ut av bilen like før den forsvant ned stupet.

Sjåføren av vogntoget overlevde mirakuløst rundkastene kun med bruddskader. Mannen er tirsdag fremdeles innlagt på sykehuset.

Han er operert i armen, skal være lettere skadd og tilstanden karakteriseres som stabil.

Ifølge leger ved sykehuset må mannen ha hatt englevakt da han slapp unna med små skader etter rundkastene nedover skråningen.

LES OGSÅ: Vogntogdramaet: – Eg holdt rundt han og sa kor glad eg er i han