Stian Blipp og Solveig Kloppen (Foto: TV 2)
Stian Blipp og Solveig Kloppen (Foto: TV 2)

Møt TV 2s nye programlederduo

Drømmer om fruktkuttende ninjaer og blokkfløytemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne høsten braker det løs med en ny sesong av «Norske Talenter». Dommertrioen blir den samme som i fjor, mens de som skal lede programmet er en splitter ny duo. TV 2-ringrev Solveig Kloppen (40) får selskap av NRK P3-programleder Stian Blipp Glopholm (22) når jakten på nye talenter setter igang.

Fra deltaker til programleder

For sesongens mannlige programleder blir ikke møtet med «Norske Talenter» noe nytt. Han var nemlig deltaker i 2009-sesongen av programmet.

– Det blir rart å gå fra å være deltaker til programleder, men på en annen side er jeg mer komfortabel med å være programleder enn å være deltaker. Jeg har vært veldig mye på scenen og gjort konferansier-ting og veldig, veldig mange andre sceneting opp gjennom årene. Jeg føler meg mye mer komfortabel med å lede ting enn å være deltaker, forteller han til tv2.no.

Han håper på en noe mindre stressende opplevelse når han nå skal lede programmet.

– Jeg husker godt da jeg var deltaker - du har det enorme presset på deg og må prestere. Du har én sjanse, og hvis du gjør det dårlig går det til helvete. Man henger hele tiden i en tynn tråd.

Blipps tips

Selv om nervene var merkbart tilstede da Blipp stod på scenen, angrer han ikke et sekund på at han meldte seg på. Nå oppfordrer han alle til å gjøre det samme, og råder talenter i det langstrakte land til å samle motet.

– De må tenke at uansett hvor rart de føler at talentet er, eller hvor usikre de er, så må de bare kjøre på som om det er det beste talentet i hele verden. Det var det vi gjorde. Vi tenkte at det var spacet og at det ikke kom til å treffe så mange, men så viste det seg at det ble veldig bra. Det var fordi vi kjørte på med det vi hadde. Hvis du kan piske fløte med ørene så må du piske fløte med ørene som om det er det siste du gjør, sier 22-åringen.

Har du et talent? Meld deg på årets «Norske Talenter» her! Påmeldingsfristen er mandag 16. april.

Se Blipp opptre med dansegruppen Absence i «Norske Talenter» 2009 her. Artikkelen fortsetter nedenfor.

Kloppens talent: Får hele hånda i munnen

Solveig Kloppen har ikke like mye erfaring med å stå på scenen i talentkonkurranser, men vet hva hun ville gjort dersom hun skulle meldt seg på «Norske Talenter».

– Jeg har ett triks og det er at jeg kan putte hele hånda i munnen! Men jeg hadde vel kanskje ikke klart å vise noen utvikling på det, sier hun til tv2.no.

Den 40 år gamle programlederen, som tidligere har vært å skue i programmer som «Ønskedrømmen», «Hjelpekorpset» og «Idol», tror det blir ekstra morsomt å jobbe med «Norske Talenter» fordi det er uforutsigbart.

– Det er så gøy at man ikke aner hva som kommer! For noen år siden kom det en liten tropp med middelaldrende menn som spilte blokkfløyte. De håper jeg kommer igjen.

– Du er glad i blokkfløyte?

– Ja, jeg er en av de få som mener det er synd og skam at elever ikke lenger får utdelt blokkfløyte i første klasse. Vi er en veldig, veldig liten gruppe som mener det, ler programlederen.

Se Solveig Kloppen putte hele hånda i munnen i dette «God kveld Norge»-intervjuet (cirka 1:29 ut i klippet). Artikkelen fortsetter nedenfor.

Fruktninjaer

Kloppens kollega har også et noe utradisjonelt ønske om hva han ønsker å se av talent i årets sesong.

– Jeg håper uten tvil det kommer en som pisker krem med ørene! Og så vil jeg se noen ninjaer. Noen i fullt ninakostyme med sverd, som kutter frukt.

– Litt som fruit ninja-appen man får til mobil?

– Ja, jeg vil se det live. Meloner som faller fra taket og ninjaer som kutter dem.

Skryter av hverandre

Om hverandre har de to programlederne kun positivt å si. At TV 2 har huket inn yngstemann fra konkurrerende NRK, er noe Kloppen er svært fornøyd med.

– Jeg er så fornøyd med at vi har klart å kapre ham! Man merker med en gang man møter ham at han er ung og pen, men det kommer i fjerde og femte rekke. Han er veldig sjarmerende, skjerpet og morsom. I tillegg har han masse sceneerfaring og er uredd men ydmyk på samme tid. Jeg er utrolig fornøyd.

Blipp er også fornøyd, selv om han begrunnelsen er noe annerledes.

– Det blir veldig gøy å jobbe med Solveig Kloppen! Hun er akkurat så mye eldre enn meg at jeg har sett henne på TV fra jeg var liten. Det blir rart å skulle jobbe med henne. Jeg har møtt henne noen ganger nå, og hun er en ufattelig kul dame! Kulere enn jeg hadde trodd, og jeg trodde i utgangspunktet at hun var veldig kul! Hun er også veldig liten. Når man ser henne på TV tror man at hun er liten, men hun er jo halvparten så liten som det igjen!

– Hun får kanskje deg til å se veldig stor og mandig ut, da?

– Det er kanskje det jeg liker aller best med henne. At hun får meg til å se veldig stor ut, ler han.

Meld deg på årets sesong av «Norske Talenter» for muligheten til å vinne 500.000 kroner!